"Mazlum Kobani için ABD'ye yazılı nota verildi"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'e ilişkin, ''Hakkında kırmızı bülten olan teröristle müttefiklerimizin görüşmesi kabul edilemez. Teröristleri meşrulaştırmaya başladığımız zaman yarın Bağdadi ile de görüşürler. Teröristlerle diyaloğa girmek geleneksel hale geldi. Bunları bir yazıyla nota ile ABD'ye bildirdik." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.10.2019, 12:20 25.10.2019, 13:40
"Mazlum Kobani için ABD'ye yazılı nota verildi"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün desteklendiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bize yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi önemli. Teröristlerin çekilmesi için takipçisi olacağız. Buralar Suriye'nin topraklarıdır. Türkiye'de 3,6 milyondan fazla mülteci göçmen var. Bunların evlerine dönebilmesi için gerekli çalışmaları da yapacağız. Büyük bir oyunu bozduk. Bundan sonra da teröristlerden arındırılması ve göçmenlerin dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi. 

"Teröristlerle diyaloğa girmek geleneksel hale geldi"

Çavuşoğlu, YPG'li terörist Mazlum Kobani'ye ilişkin, "Hakkında bir arama olan kırmızı bülten olan teröristle müttefiklerimizin görüşmesi kabul edilemez. Teröristleri meşrulaştırmaya başladığımız zaman yarın Bağdadi ile de görüşürler. Teröristlerle diyaloğa girmek geleneksel hale geldi. Bunları bir yazıyla nota ile ABD'ye bildirdik. Interpol'ün kırmızı bülteni var diye." ifadelerini kullandı.

"NATO müttefikinin teröristlerin tarafını seçmemesi gerekiyor"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın yarın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin Çavuşoğlu, "Biz sadece ABD ya da Rusya değil, yani sadece süper güçlerle değil, herkesle bu konuyu görüşürüz, görüşmek isteriz." dedi. 

Çavuşoğlu, Maas'ı Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Açık yüreklilikle konuşuruz çünkü (Almanya Başbakanı Angela) Merkel'in de harekat konusunda diğerlerine göre daha yapıcı olduğunu biliyoruz. Heiko Maas'ın harekat başladıktan sonra Türkiye'yi kınayan açıklamaları vardı. Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde de onları kınadığımızı net bir şekilde söyledik çünkü bir NATO müttefikinin teröristlerin tarafını değil, Türkiye'nin tarafını seçmesi gerekiyor ve bizim doğrudan teröristlere yönelik başlattığımız bu harekattan neden rahatsız oldular, neden kınadılar bu konu hakkında da telefon görüşmemizde doğrudan Maas'a söylemiştik."

Yorumlar (0)