Mavi kategorideki MLKP üyesinin cezası belli oldu

Terörden Arananlar Listesi'nde "mavi" kategoride yer alan Ümit Emrah Köse hakkındaki karar duruşması bugün görüldü. MLKP üyesi Köse'ye müebbet ve 33 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 30.03.2023, 15:57 31.03.2023, 09:35 Hakan Öksüz
Mavi kategorideki MLKP üyesinin cezası belli oldu

Terör örgütü PKK'nın Hakkari'de 2 kişiyi kaçırmasını sağladığı gerekçesiyle tutuklanan MLKP üyesi "Deniz" kod adlı Ümit Emrah Köse'nin yargılaması devam etti. Karar duruşması bugün Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ümit Emrah Köse'nin yakınları ile avukatları da duruşmada yer aldı.

Müebbet ve 33 yıl 9 ay hapis cezası 

Üzerine atılı suçları kabul etmeyen Ümit Emrah Köse, beraatini istedi. Mahkeme heyeti, iki tarafın avukatlarının da beyanlarını dinledikten sonra kararını verdi. MLKP üyesi Köse'ye "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından müebbet ve 33 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

1 milyon 500 bin lira ödülle aranıyordu

24 Mayıs 2019 tarihinde bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı, MLKP terör örgütü üyesi "Deniz" kod adlı Köse'nin Terörden Arananlar Listesi'nde yer aldığını bildirmişti. "Mavi" kategoride yer alan Ümit Emrah Köse'nin yakalanması için 1 milyon 500 bin lira ödül konulmuştu. Köse, Mersin'de polisler tarafından yakalanmıştı.

Yorumlar (0)