Marketlerde yeni dönem: Müşteriler mesafeli alınıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde marketlerin çalışma saatleri tekrar düzenlenirken, İstanbul'da market kapılarına uyarı yazılarının asıldığı görüldü. Market çalışanlarından biri, yoğunluk olduğu zaman müşterilerin mesafeli olarak içeri alındığını söyledi. 

GÜNDEM 24.03.2020, 15:51
Marketlerde yeni dönem: Müşteriler mesafeli alınıyor!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yoğun önlemler alınıyor.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde marketlerin çalışma saatleri ile alışveriş yapan müşteri sayısına ilişkin ek genelge yolladı. 

Söz konusu genelgede, marketlerin 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacağı, market içinde bulunan müşteri sayısının da toplam  alanın onda biri kadar olacağı bildirildi. 

İstanbul'da bulunan bazı market görevlileri tarafından marketlerin giriş kapılarına uyarı yazıları asıldı. Aynı zamanda, alışveriş için gelenlere konuya ilişkin bilgilendirmede bulunulduğu görüldü.

"Yoğunluk olması durumunda müşterilerimizi uyarıyoruz"

Market sahibi Bayram Aslan, son günlerde fazla yoğunluk yaşanmadığını kaydederek, "Dışarı çok kişi çıkmıyor. Marketlerle ilgili düzenleme yapıldığında biz marketin giriş kapısına uyarı yazısını astık. Tedbirlerimizi aldık. Yoğunluk olması durumunda biz burada müşterilerimizi uyarıyoruz. Elimizden geldiğince tedbir almaya çalışıyoruz. İlk günlerde çok fazla yığılma oldu. Şu an öyle bir yoğunluk yok. Sağlık Bakanlığının gerekmedikçe dışarı çıkmayalım şeklindeki uyarısına insanlar uymaya başladı. Şu an bir problem yok. Sabah 09.00 'da açıyoruz akşam 21.00 'da kapatıyoruz." ifadelerini kullandı. 

"İhtiyacımız olduğu zaman mecbur çıkmak zorunda kalıyoruz"

Markete alışveriş için gelen Bahar Yalçın, evden fazla çıkmadığını belirterek, "Bir ihtiyacım olduğu zaman çıkıyorum. Kalabalık gördüğüm bir ortama girmiyorum. Market, eczane ve hastaneye gitmiyorum. İhtiyacımız olduğu zaman mecbur çıkmak zorunda kalıyoruz. Markete geldiğim zaman kapıdaki uyarı yazısını gördüm. İnsanların buna uyması gerekiyor. En başta yaşlıların. Öğle saatlerinden sonra marketlerde yoğunluk oluyor. Sabah ya da akşam üzerine dışarı çıkıyoruz." diye konuştu. 

"Müşterilerimizi mesafeli olarak içeriye alıyoruz"

Markete gelenlerin ellerine dezenfektan döken kasiyer Muhammet Aslan, düzenlemenin ardından giriş kapısına uyarı yazısı astıklarını aktararak, "Şu an için bir yoğunluk yok ama olduğu zaman müşterilerimizi mesafeli olarak içeriye alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yoğunluk daha fazlaydı. " dedi. 


 

Yorumlar (0)