Mariupol'deki 65 Türk vatandaşı tahliye edildi

Ukrayna'daki Mariupol kentinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Camisi Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, savaş sebebiyle ilde mahsur durumda kalan Türk vatandaşları ve akrabalarından oluşan 65 kişinin tahliye edildiğini belirtti.

GÜNDEM 17.03.2022, 23:39 18.03.2022, 17:18
Mariupol'deki 65 Türk vatandaşı tahliye edildi

Hacıoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mariupol'de bulunan camide, evlerinde ve sığınaklarda mahsur durumda olan Türk vatandaşları ve akrabalarından bir bölümünün bugün kentten çıkış yapabildiğini bildirdi.

87 Türk vatandaşı daha Mariupol'de

Rusya'nın yoğun saldırıları sebebiyle Türk vatandaşları ve yakınlarını teslim almak üzere gönderilen otobüslerin bugün de kente giriş yapamadığını kaydeden Hacıoğlu, Türkiye Dışişleri'nin, kentteki Türk vatandaşlarının zarar görmemesi adına Rusya Dışişleri'ne nota verdiğini dile getirdi.

Hacıoğlu, "Bu sebeple caminin yer aldığı bölgeye herhangi bir saldırı yapılmıyordu. Arabası olanlar, caminin yer aldığı bölgeyi kullanarak kentten ayrıldı. Mariupol'den bugün ayrılan Türk vatandaşı ve akrabalarının sayısı 65 oldu." sözlerini sarf etti.

Kentten tahliye edilenlerin Zaporijya'ya ulaştığını söyleyen Hacıoğlu, Türkiye Dışişleri'nin desteğiyle şehirde kalan 87 Türk vatandaşı ve yakınlarının tahliye edilmeye çabalandığı bildirdi.

Yorumlar (0)