Mardin'de PKK katliamının ardından 34 yıl geçti: Acılar hala taze...

Bundan tam 34 yıl önce PKK terör örgütü tarafından haince katledilen 8 vatandaşın acısı yüreklerde hala o gün ki gibi taze.

GÜNDEM 06.03.2021, 14:28 06.03.2021, 15:06
Mardin'de PKK katliamının ardından 34 yıl geçti: Acılar hala taze...

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol Mahallesi'nde, 7 Mart 1987’de PKK’nın gerçekleştirdiği saldırı sonucu biri yetim olmak üzere 5 öksüz çocuk, 2’si kadın 8 vatandaş katledildi.

PKK’nın 34 yıl önce gerçekleştirdiği katliamda şehit olan vatandaşların yakınları mezarlıklara giderek Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

PKK’nın gerçekleştirdiği katliamda, Selma Tunç (16), Şerini Tunç (24), Felek Tunç (6), Cumhur Tunç (54), Şerife Tunç (50), Bedran Erdem (17), Selim Ayık (10)  ve Süleyman Ayık (14) isimli vatandaşlar şehit edildi.

34 yıla rağmen o günün acısı silinmedi

PKK’lı teröristlerin gerçekleştirdiği eylem sonucunda katliama uğrayan vatandaşların yakınlarından Fikret Aslan (59), 6 yeğenini ve 2 yakınını şehit verdiğini söyledi.

34 yıl önce yaşadığı acıyla bugün yaşadığı acının hala aynı olduğunu dile getiren Aslan, “Konar göçer insanların hayvanlarının arasında köye sızdılar. Bir anda evimizi taramaya başladılar. Katliamda ölenlerden 3’ü benim evimde, 5 tanesi de diğer evde şehit oldu” dedi.

Acılarının hala ilk gün ki gibi taze olduğunu belirten Aslan, “Yaşlı, çocuk, kadın demeden kimsesiz insanların canına kıydılar. O gün yaşadıklarımızı hiçbir zaman unutmamız mümkün değil” diye konuştu.

“Onların dini, kitabı yok”

PKK terör örgütünün dinin olmadığına dikkat çeken Aslan, “Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes kardeştir. Bu PKK Kürtleri savunmuyor. Bunların hepsi kalleş sürüsü ve vatan hainidir. Ölünceye kadarda onların karşısında olacağız” dedi.

“Belalarını bulacaklardır”

Katliamın meydana geldiği 34 yıl önce henüz ocuk yaşta olan Hüseyin Meşe ise yaşadıkları o korkunç günü hafızalarından silmenin mümkün olmayacağını söyledi.
 
PKK’nın yaptığı katliamda yakınlarını şehit veren Meşe, “100 yılda geçse onlar bizim kalbimizdeler. Onları asla unutmayacağız. O PKK Gara’daki sivil insanlarında acımadan canına kıydı. İnanıyor ve diliyoruz ki bu PKK’nın da sonu gelecektir.” dedi.


 

Yorumlar (0)