'Mahzen-26' operasyonuyla 'Canık Çetesi' çökertildi!

Elebaşılığını Ahmet Canık’ın yaptığı ‘Canık Çetesi’ olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. İçerisinde elebaşının da bulunduğu 21 şüpheli yakalandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz” dedi.

GÜNDEM 07.04.2024, 09:33 08.04.2024, 09:33 Melina Ay
'Mahzen-26' operasyonuyla 'Canık Çetesi' çökertildi!

Kahramanmaraş merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen ‘Mahzen-26’ operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Canık’ın yaptığı ‘Canık Çetesi’ olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşının içerisinde bulunduğu 21 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 20’si tutuklanırken, diğer kişiye ise hakkında adli kontrol kararı verildi. Konuyla alakalı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ali Yerlikaya, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz” dedi.

Yerlikaya paylaşımında, 1 Haziran 2023 tarihinden 4 Nisan’a kadar geçen süre içerisinde 14 uluslararası, 38 ulusal, 69 bölgesel ve 303 yerel olmak üzere 424 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'nın Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı ile koordineli olarak yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’ suçunu örgütlü bir şekilde işlediği tespit edilen şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Gerçekleşen operasyonları detaylandıran Yerlikaya, operasyonlar sonucunda;

- Ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri,

- Muhtelif miktarda bonzai, metemfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ile

- Çok sayıda uyuşturucu madde kullanma aparatına el konulduğunu duyurdu.

Son olarak operasyonları gerçekleştirenlere tebriklerini ileten Yerlikaya, “Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin Duası Sizinle” diye konuştu.

Yorumlar (0)