Mahkeme, Yılmaz Özdil'in villasının yıkımına "Dur" dedi!

Gazeteci Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil adına Bodrum Bitez'de satın aldığı villanın ruhsata aykırı bölümlerinin yıkımı, Muğla Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan başvurunun ardından durduruldu.

GÜNDEM 13.05.2020, 15:22
Mahkeme, Yılmaz Özdil'in villasının yıkımına "Dur" dedi!

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, gazeteci Yılmaz Özdil'in, eşi Hülya Özdil adına Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde satın aldığı villanın ruhsata aykırı bölümlerinin yıkım kararını ortaya çıkarmıştı.

Fakat Özdil ailesi tarafından villanın kaçak bölümlerinin yıkılmaması nedeniyle Bodrum Belediyesi ekipleri, bu sabah saatlerinde yıkım için villaya geldi. 

Hülya Özdil'in avukatı, Muğla İdare Mahkemesi başkanlığına yıkım kararının iptali için başvuruda bulundu. 

Başvurunun ardından yıkım kararının iptal edildiği bildirildi. 

Ne olmuştu?

Gazeteci Yılmaz Özdil'in, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi'nde eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villada, ruhsata aykırı pek çok kaçak bölüm olduğu tespit edilmişti. 

Bodrum Belediyesi tarafından yapıya önce ofis ve iş yeri ruhsatı verildiği, daha sonra Özdil ailesinin yapıya kaçak bölümler ekleyerek ruhsatın yaklaşık iki katı kadar inşaat alanı sağladıkları belirlenmişti. 

Kaçak bölümler için 2018’in sonunda İmar Barışı'na başvurulduğu ve başvurunun Hülya Özdil tarafından yapıldığı öğrenilmişti. 

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, villadaki kaçak eklentilerin yıkılması amacıyla talimat yazmış, bu talimat Bodrum Belediyesi'ne tebliğ edilmişti. 

Yapılan incelemelerin ardından söz konusu villaya ait kaçak olan bölümlerin, bugün yıkılması planlanıyordu.


Yorumlar (0)