Maas yarın Ankara'ya geliyor!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yarın Türkiye'ye geliyor.

GÜNDEM 24.08.2020, 13:18 24.08.2020, 17:13
Maas yarın Ankara'ya geliyor!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın yarın çalışma ziyareti kapsamında Türkiye'ye geleceği belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Almanya Dışişleri Bakanı Maas'ın yarın Türkiye'ye geleceği ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da buluşacağı kaydedildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas arasında Ankara'da görüşme gerçekleşeceği, görüşmelerde Doğu Akdeniz başta olmak üzere ikili ilişkiler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel konuların ele alınmasının öngörüldüğü bildirildi.

Önce Atina'ya gidecek

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yarın Türkiye ziyaretinden önce Yunanistan'a gidecek.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ile Yunanistan dışişleri heyetleri arasındaki istikşafi görüşmelerin 4 yıl aradan sonra yeniden başlaması için nabız yoklaması yapacak.

Diyalog çağrısı yapan ancak masadan kaçan Yunanistan ile "Türkiye'nin haklarından taviz vermeden" görüşmek isteyen Ankara, Berlin'in arabuluculuğuna sıcak yaklaşıyor. 

Yunanistan ise sürekli diyalog istediğini yineliyor ancak "sadece Ege ve Akdeniz'deki deniz yetki sınırlarını görüşürüz" ön şartı koşarak, masaya oturmaya niyetli olmadığının sinyallerini veriyor.

Yorumlar (0)