Libya Konferansı Berlin'de başladı!

Libya'da ateşkesin ve siyasi çözümün sağlanması için düzenlenen konferans başladı.

GÜNDEM 19.01.2020, 17:20 19.01.2020, 17:49
Libya Konferansı Berlin'de başladı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması için düzenlenen konferans başladı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması için düzenlenen konferans, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ev sahipliğinde başladı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in, Birleşmiş Milletlerin çabalarına destek vermek amacıyla ev sahipliği yapacağı Berlin Konferansı, taraflar arasındaki çatışmaları durdurarak ateşkesi sağlamak, karşılıklı güven ortamını tesis etmek ve temelinde Libya’nın toprak bütünlüğü yer alan sürdürülebilir ve kalıcı bir barış anlaşması için önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 ülke (Türkiye, Almanya, ABD, Rusya, Fransa, Çin, İngiltere, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, Mısır, Cezayir), 4 çok uluslu örgüt (Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Afrika Birliği, Arap Ligi) ve BM nezdindeki meşrû Ulusal Mutabakat Hükûmeti (UMH) Fayiz es-Serrac ile Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter'in katılacağı konferansta Libya konusunun tüm yönleriyle ele alınması bekleniyor.

Serrac ve Hafter ayrı ayrı salona alınacak

Zirvenin başında masada yer almayan Serrac ve Hafter'in konferans sırasında ayrı ayrı salona alınarak dinlenilmesinin ön görüldüğü öğrenildi.

Yorumlar (0)