Leopard 2A4 tankları seviye atladı

ROKETSAN'ın ürettiği yeni zırhlarla Leopard 2A4 tankları seviye atladı.

GÜNDEM 06.09.2020, 14:51

Leopard 2A4 tankları için ROKETSAN'ın Balistik Koruma Merkezinde geliştirilen zırh paketine ilişkin bilgi veren CSSB (Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı) Başkanı İsmail Demir, zırhların kalifikasyon testlerinin ve tanklarla entegrasyonunun hedeflendiği şekliyle başarıyla uygulandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından görüntülü paylaşımda bulunan CSSB Başkanı İsmail Demir, KKK (Kara Kuvvetleri Komutanlığı) envanterindeki M60T ve Leopard 2A4 ana muharebe tanklarının, günümüz modern muharebe şartlarına uygun olarak kabiliyetlerini yükseltme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Leopard 2A4 tankları zırhlandırma test

M60T ve Leopard 2A4 ana muharebe tanklarının yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla sürdürülen faaliyetlere dair bilgi aktaran İsmail Demir, Leopard 2A4 tankları için ROKETSAN'ın Balistik Koruma Merkezinde geliştirilen zırh paketinin kalifikasyon testlerinden ve entegrasyon sonrası durumundan görüntüler paylaştı ve testlerin başarıyla tamamlandığını vurguladı.

İsmail Demir, ilk olarak 40 adet tankın zırhlandırmasının bulundukları noktalarda gerçekleştirileceğini, böylelikle tankların varlığını sürdünme ve dayanıklılık yeteneklerinin en üst düzeye çıkarılacağını belirtti.

Yorumlar (0)