Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlıklar da İstanbul'a getirilmeye başlandı. Kentteki denetim noktalarında araçlar tek tek durdurularak hayvanların pasaportları ve kulak küpeleri kontrol ediliyor. Kaçak olarak kente girmeye çalışan 60 tır ise yakalandı.

GÜNDEM 05.07.2021, 01:33 05.07.2021, 15:21
Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi başladı

5 Temmuz itibarıyla İstanbul'a getirilmesine müsaade edilen kurbanlık hayvanlar, İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.

Denetimlerde farklı kentlerden İstanbul'a kurbanlık taşıyan araçlar durdurularak hayvanların pasaportları ve kulak küpeleri kontrol ediliyor.

Avrupa Yakası'na nakledilecek kurbanlıklar için Trakya'ya geçiş sertifikası, Anadolu Yakası'nda satılacak olanlar için de veteriner sağlık raporunun bulunması gerekiyor.

60 tır yakalandı

Kurban Bayramı'nın son gününe dek devam edecek olan denetimlerde, evrakında eksiklik bulunan hayvan sahiplerine ve kurbanlıkları taşıyan araç şoförlerine idari para cezası uygulanırken, kaçak girmeye çalışan 60 tır ise yakalanarak Tuzla'daki canlı hayvan pazarına yönlendirildi.

Kurban Bayramı'na hazır olduklarını dile getiren İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Tüm tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İstanbul'a 5 Temmuz itibarıyla girişler başladı. Hayvanların veteriner sağlık raporlarına ve bakanlık sistemindeki kayıt durumlarına bakıyoruz. An itibarıyla 60 tırı kaçak giriş sebebi ile yakaladık." ifadelerini kullandı.







Yorumlar (0)