Kurbanlık fiyatları arttı: Büyükbaş 70 bin TL’yi gördü

Kurban Bayramı’na az bir süre kala hazırlık yapmaya başlayan kişiler, hayvan pazarlarına gitmeye başladı. Bu yıl büyükbaş hayvanlardaki fiyatlandırmaların 70 bin TL'ye kadar çıktığı görüldü.

GÜNDEM 22.05.2022, 14:45
Kurbanlık fiyatları arttı: Büyükbaş 70 bin TL’yi gördü

9 Temmuz’da yaşanacak olan Kurban Bayramı hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Zamanın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar kurbanlık bakmaya başladı. Hayvan pazarına giden kişilerin dikkatini en çok fiyatlardaki yükselişler çekti.

Tosun, düve, inek… Hepsinin fiyatı belirlendi

Erzurum’un ilçesi olan Oltu’da, erkek dana 8 bin TL ile 20 bin TL aralığında satılırken, dişi dana ise 6 bin ile 12 bin TL arası değişiklik gösterdi.

Tosunların 40 bin ile 70 bin, ineklerin 15 bin ile 35 bin, düvelerin ise 12 bin-20 bin TL aralığında alıcı bulduğu belirlendi. Hayvan sahiplerinden olan Salih Yavuz, “Pazarın şu anki durumu gayet güzel. Ancak yem fiyatları çok pahalı” şeklinde ifade etti.

Keçi tercihler arasında yer almıyor

Ankara’nın ilçesi olan Güdül’ün Boyalı köyünde hayvancılık ve çiftçilik yapan Mustafa Ergin kurbanlık fiyatlarıyla ilgili bilgi verdi. Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 1.750 liradan başlayarak 3-4 bin liraya kadar ulaşacağını söyleyen Ergin, “Yaklaşık 50 kilo ağırlığında olan bir hayvan kilosu 50 liradan bugün için kurbanda 2 bin 500 lira eder. Yani fiyatlar bin 750 TL civarında başlar, 3-4 bin liraya kadar görür. Bu sene bu şekilde olur. Keçilerin fiyatı daha uygun. Keçi etine pek bir teşvik yok maalesef ki. Normalde keçinin eti daha güzeldir. Ama halkımız pek bilmediği için keçi kesmeyi istemiyor. Mevsimleri bulunur ondan ötürü vatandaşlar kurban ayında mevsiminde göre kurbanlık ayırıyor. Keçilerin satış fiyatı şu anda 1.500 liradan başlıyor” dedi.

2021 yılı kurban fiyatları

2021 senesinde kurbanlık olarak kesilecek büyükbaş hayvanları ortalama olarak 10 bin lira ve 25 bin lira arasında değişmişti.

Hisse başına bölüşüldüğü düşünüldüğünde ise, ortalama 2 bin liraya büyükbaş payı alınabiliyordu. Büyükbaş kurbanın canlı kilogram fiyatı ise yörelere göre 28 ila 30 lira aralığında farklılık göstermişti.

Büyükbaşlar en yüksek 30 bin TL, küçükbaşlar ise en yüksek 3.000 TL olarak alıcı bulmuştu.

Yorumlar (0)