Korkutan açıklama: Mutasyon seviyesi yüzde 100'e yaklaştı!

Fahrettin Koca, Türkiye’deki mutasyonlu virüs oranının her geçen gün arttığına değindi. Koca, çoğu ilde yüzde 75 oranında olan mutasyonun bazı illerde yüzde 95’i bulduğunu açıkladı. 

GÜNDEM 30.03.2021, 17:46 30.03.2021, 18:35
Korkutan açıklama: Mutasyon seviyesi yüzde 100'e yaklaştı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Covid-19 mutasyonları, tedbirler ve süreç hakkındaki soruları cevaplayan Koca, mutasyonlu virüs oranının hızlı şekilde arttığına değindi.

Mutasyonlu virüs Türkiye’nin her yerine yayıldı

Ülkenin tamamında mutant virüsün görüldüğünü söyleyen Fahrettin Koca, virüsün hızlı şekilde arttığını, çoğu ilde yüzde 75 seviyesinde olan mutant virüsün bazı illerde yüzde 95 oranını gördüğünü belirtti. 



Güney Afrika Mutasyonu 157 vakada saptandı

Fahrettin Koca, Güney Afrika ve Brezilya mutant virüslerinin ülkemizde görüldüğünü, Brezilya varyantı tanısı konan 3 hastanın bulunduğunu, bunlardan birinin İzmir’de diğerlerinin de İstanbul’da yaşadığını belirtti.

Güney Afrika varyantı teşhisi konan hasta sayısının ise 157 olduğunu açıkladı.



Ağırlıklı mutant virüs İngiliz varyantlı

Ülke genelinde ağırlıklı olarak İngiliz varyantlı mutant virüsün görüldüğünü belirten Koca, bulaş oranının oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

Koca, “Bundan sonraki dönemlerde mutasyonlu virüslerle daha sık karşılaşacağız bu sebeple kapalı ve mesafesiz ortamlardan uzak durmamız gerekiyor.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

Yorumlar (0)