“Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programına üst düzey katılım

Ankara’da Türkan Yamantürk İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programına, devlet yönetiminden üst düzey bir katılım sağlandı.

GÜNDEM 30.03.2021, 17:40 31.03.2021, 14:20
“Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” programına üst düzey katılım

Programa, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı katıldı.

Program öncesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan bakanlar daha sonra okulun sınıflarını gezdi. Ardından okul bahçesine kurulan trafik parkurunda program etkinlikleri kapsamında öğrencilere verilen eğitimler izlendi.

“Çocuklarımızla birlikte geleceğe yönelik güzel bir çalışma yürütüyoruz”

Program da ilk sözü alaan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, trafik kurallarına daha çok uyulduğu ve kazaların yaşanmadığı daha iyi bir geleceği çocuklarla birlikte inşa etmek istediklerini söyledi.

MEB olarak söz konusu çalışmaya her türlü desteği eksiksiz olarak sağladıklarını kaydeden Bakan Selçuk, “Birçok arkadaşımız bu projeye emek verdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Trafik kurallarının daha işlevsel daha riayet edilir hale getirilmesini arzuluyoruz. Bunuda geleceğimiz olan çocuklarımızla beraber sağlayacağız” dedi.

“Yayalarımız da ülkemizde öncelikli konuma geldiler”

2018 yılından itibaren yayalara öncelik verilmesi amacıyla çalışmalara başlanıldığını hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Türkiye’de her alanda yaşam standartlarının arttığını dile getirdi.

Bakan Soylu, “Önceden gelişmiş Avrupa ülkelerine bakar yayalarının trafikteki rahatlığına bile gıpta eder birbirimize anlatırdık. Artık bundan böyle bizim ülkemizde de yayalarımız trafikte öncelikli olacak. Özellikle öğrencilerimizin sıklıkla kullandıkları okul geçitleri ve hastane geçitlerinde önceliği yayalara veren çalışmalara imza attık. Ambulanslarımız nasıl ki trafikte önceliğe sahiplerse yayalarımızda yaptığımız çalışmalarla ülkemizde artık öncelikli hale geldi” diye konuştu.

Ayrıca bir istatistiki bilgiyi de paylaşan Bakan Soylu, 2020 yılında önceki yıllara göre trafik kazalarında 516 az can kaybının olduğunu ifade etti.

"Araba kullanmanın heyecanına kapılmamalıyız"

İnsanların araç kullanırken heyecana ve araç sürmenin verdiği hazza kapılmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Süleyman Soylu, “Trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybeden insan sayımızı daha da aşağılara çekmek istiyoruz. Eğer kurallara riayet edersek bunu sağlamamız çok mümkün olacaktır. Kazalarda sadece ölümler olmuyor. Yaralanmalar ve nihayetinde ise sakat kalmalar oluyor. O sebeple hiçbirimiz trafikte araç kullanmanın hazzına kapılmamalıyız. Kontrolümüzü kaybetmemeliyiz“dedi.

“Proje nedeniyle çok mutluluk duyuyorum”

Yayaları ilk plana koyan projenin kapsamından ve düzenlenen etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getiren Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı ise, ”Öncelik her zaman yayaların olmalı. Yayalar kendini güvende hissederek karşıdan karşıya geçebilmeli. Bu projenin medya yüzü olmaktan büyük onur duyuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu okulun önünde yer alan yaya geçidini kırmızıya boyayarak “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” mesajı verdiler.


 

Yorumlar (0)