“Kolon kesti” iddiası: Rende Sitesi arsa sahibinin ifadesi ortaya çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde enkaza dönüşen ve Eskişehir'de gözaltına alınmasının ardından tutuklanan Hatay'da bulunan Rende Sitesi'nin arsa sahibi Arif Sami Rende’nin ifadesi alındı.

GÜNDEM 28.02.2023, 17:45
“Kolon kesti” iddiası: Rende Sitesi arsa sahibinin ifadesi ortaya çıktı

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen yakalama kararının sonrasında Eskişehir'de gözaltına alınarak 25 Şubat günü sevk edildiği hakimlik tarafından "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçu gerekçesiyle tutuklanan Rende Sitesi'nin 84 yaşındaki arsa sahibi Arif Sami Rende'nin ifadesinde, “Hakkımda dile getirilen iddialar tamamıyla hatalıdır” dedi.

“Üzerimize düşerdi”

Söz konusu sitenin B blokunda bulunan kolonların anaokulu yapmak kesildiğine dair iddialarına cevap veren Rende, "Bahsi geçen yere anaokulunu 5 sene öncesinde açmıştık. Deprem kentimizi tamamen yerle bir etti. Bizim herhangi bir hatamız bulunmamaktadır, kolon kesmedik. Eğer denildiği gibi olsaydı sarsıntıların öncesinde bina üstümüze düşerdi." dedi.

Sağlık problemler yaşadığını, bu konunun göz önünde tutulması gerektiğini ifade eden Rende, serbest bırakılma yönünde talepte bulundu.

Ne olmuştu?

Kahramanmaraş’ın ilçesi Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerden en fazla etkilenen kentlerden Hatay’ı ilçesi Antakya’da 4 bloklu Rende Sitesi'nin A ve B bloku enkaza dönüşmüş, meydana gelen çökmelerin ise blokların alt bölümünde bulunan iş yeri sahiplerinin kolon kestirmesinden dolayı gerçekleştiği öne sürülmüştü.

Yorumlar (0)