Kolonu güçlendirilen bina ayakta kaldı

Adana'da 1998 yılındaki Ceyhan depreminin ardından kolon kuvvetlendirmesi gerçekleştirilen binanın sakinleri, 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar alan binalarında can kaybı olmamasına şükrediyor.

GÜNDEM 28.02.2023, 18:12
Kolonu güçlendirilen bina ayakta kaldı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen Adana'ya bağlı Çukurova ilçesinde 11 yapı yerle bir oldu, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.



Binanın bir kısmı yıkıldı

Yurt Mahallesi üzerinde 1993 senesinde temeli atıldıktan dört sene sonra tamamlanan iki bloklu Ayas Sitesi de deprem sebebiyle hasar aldı.

Depremlerin akabinde gece saatlerinde bir kısmı kendiliğinden yıkılan A blokta, üstlenici şirket üç gündür faaliyet yürütüyor.



Yıkım kararı alındı

Sitedeki A blokta başlatılan yıkım çalışmaları, etrafındaki yapılara zarar vermemesi amacıyla büyük bir titizlikle devam ediyor.

Ekipler, A blokta yıkım işlemlerinin tamamlanmasının akabinde sitenin ağır hasarlı olan diğer blokunda da yıkım faaliyetlerine başlayacak.



25 sene evvel kolonlar kuvvetlendirilmiş

Bina sakinleri, herhangi bir yaralanma ve vefatın olmadığı sitenin B blokunun, 1998 senesinde Ceyhan ilçesinde meydana gelen depremin akabinde gerçekleştirilen kolon kuvvetlendirmesi sayesinde ayakta kaldığını düşünüyor.

Yorumlar (0)