Koca: Askere korona olarak gitmelerini mi istersiniz?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sık sık asker uğurlama etkinliklerine dair haberlerle karşılaştıklarını ifade etti. Bakan Koca, bu kişilere "arkadaşlarının vatani görevlerine koronavirüse yakalanarak başlamalarını isteyip istemediklerini" sorarak tepki gösterdi. 

GÜNDEM 30.06.2020, 17:00
Koca: Askere korona olarak gitmelerini mi istersiniz?

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede normalleşme sürecine geçildi.

Fakat vatandaşların rehavete kapılarak maske takma ve sosyal mesafe kuralına uymamaları nedeniyle vaka sayıları artış göstermeye başladı.

Vatandaşlar, hiçbir kurala uyulmayan asker uğurlama etkinliklerine toplu halde katılmaya devam ettiler.

Birçok ilimizde konvoy olarak trafiğe çıkanların ve sokaklarda halay çekenlerin olduğu görüldü.

İçişleri Bakanlığı, asker uğurlama etkinliklerine yasak getirse de Türkiye'nin dört bir yanından yasağa uyulmadığına dair görüntüler geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu görüntülere tepki gösterdi. 

Bakan Koca, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmeden gerçekleştirilen asker uğurlamalarına dair haberler ile daha fazla karşılaştıklarına dikkat çekti. 

Koca, asker uğurlamalarını toplu halde düzenleyenlerin kendilerine iyilik yapmadığını, hatta arkadaşlarına da arkadaşlık etmediklerini ifade etti. 

Sağlık Bakanı, bu kişilere "arkadaşlarının vatani görevlerine koronavirüse yakalanarak başlamalarını isteyip istemediklerini" sorarak tepki gösterdi.

Yorumlar (0)