Şırnaklı vatandaş kendi elektriğini üretti!

Şırnaklı vatandaş, kendi elektriğini üretmeyi başardı. 

YAŞAM 30.06.2020, 17:35 30.06.2020, 17:47
Şırnaklı vatandaş kendi elektriğini üretti!

Şırnak, kaçak elektrik kullanımının en fazla olduğu şehirlerden biri.

Şırnak'ta ikamet eden bir vatandaş, kaçak elektrik kullanmak yerine kendi elektriğini üretmeyi tercih etti.

İsmet Gökçe isimli vatandaş, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşıyor.

Başaran köyünde ikamet eden İsmet Gökçe, köyün yakınlarından geçen akarsu aracılığıyla kendi elektriğini üretme girişiminde bulundu. 

İsmet Gökçe, yaptığı inceleme neticesinde motosiklet jantı ve hurda malzemeler ile bir proje geliştirdi. Şırnaklı vatandaş, bu projeyle birlikte elektrik üretmeye başladı. 

Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, Şırnaklı vatandaşın projesine bakmak için köye geldi. Beytüşşebap Kaymakamı Pendik, bu projeyi hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ileteceğini kaydetti. 

İsmail Gökçe, kurduğu projenin az maliyete sahip olduğunu ve olanak tanınması durumunda Başaran köyünün bütün enerji gereksinimini karşılayabileceğini söyledi. 

Şırnaklı vatandaş, Kaymakam Pendik tarafından projesinin takdir edildiğini ifade etti. 

Kış aylarında elektrik kesildiği zaman jeneratör değil kendi sisteminin kullanıldığını aktaran İsmail Gökçe, daha ayrıntılı projelerinin de olduğunu belirtti.

İsmail Gökçe, Başaran köyünün tamamının elektrik gereksinimini karşılayacak bir sistem oluşturmayı hedeflediğine dikkat çekerek, iş insanlarının desteğini istediğini de ekledi. 

Yorumlar (0)