Kızların eşyalarını karıştırdı, devlete küfretti!

Karantina yurdunda, hakaret içeren yayınlara gözaltı kararı çıktı.

GÜNDEM 28.03.2020, 13:10
Kızların eşyalarını karıştırdı, devlete küfretti!

Bolu'da yurt dışından geldikten sonra karantinaya alındıkları kız yurdunda, sosyal medyadan canlı yayın yaparak, daha önce yurtta kalan üniversiteli kız öğrencilerin eşyalarını karıştıran ve devleti aşağılayan ifadelerde bulunan 2 kişi protesto edildi. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hakaret paylaşımları yapan 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Kızların özel eşyalarını karıştıran ve devlete küfreden alçaklar, karantina süresinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının ardından yurt dışından gelen yaklaşık 500 kişi, geçtiğimiz günlerde Bolu'da 14 gün boyunca karantina altında tutulacakları Hayreddin Tokadi Kız Yurdu’na yerleştirilmişti.

Yurtta kalan Furkan A. isimli bir genç, dün akşam saatlerinde Instagram hesabından canlı yayın yaptı. Furkan A. isimli eşkıya, okulların tatil edilmesiyle yurdu apar topar terk ederek evlerine gitmek zorunda kalan kız öğrencilerin eşyalarını karıştırdı. Genç kızların eşyalarını çıkararak takipçilerine gösteren Furkan A. isimli alçak, tepkiler üzerine yayını kapatmak zorunda kaldı.

Canlı yayında devlete de küfretti

Tepkilerin ardından aynı yurtta kalan başka bir grup da sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı. Bu yayında ise yurdun kız yurdu olduğunu bilmediklerini söyleyip kendilerini savundu. Fakat bu sırada yurtta kalan Mehmet Nuri B. isimli bir alçak da devleti aşağılayan ifadeler ve hakaretlerde bulundu.

Yurdun önünde protesto

Hem eşyaların karıştırılması hem de devleti aşağılayan ve hakaret sarf edilen sözler, Bolu'da infiale neden oldu. Bolu'da sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, beraberindeki bir grupla karantina altındaki yurdun önüne giderek, protesto gösterisi yaptı. Grup, burada Türk bayrağı açıp videodaki kişilere karşı söylemlerde bulundu. Yurtta kalan diğer kişiler de protestoculara destek verdi.

Karantina sonrası gözaltı olacak

Gençlerin videosunun sosyal medyada infiale yol açmasının ardından, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 
Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yurt dışından getirilip Bolu’da yurtta karantina altına alınan öğrencilerin söz konusu paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılmış olup, karantina sonrası gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir."

Yorumlar (0)