"Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır" dedi.

GÜNDEM 07.08.2019, 21:04 07.08.2019, 21:55
"Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır." diye konuştu.

Erdoğan, "Soydaşlarımızın tarihi anavatanları Kırım'daki varlıklarının devamı, kimliklerinin ve kültürlerinin korunması, temel hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması önceliğimiz olmayı sürdürecektir." dedi.

Suriye'de barış koridoru konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerikalılarla birlikte bir harekat merkezi kurulmasının kararı verildi. Üç günlük bir görüşme periyodu oldu ve bu görüşmeler olumlu bir istikamette devam etti. Burada aslolan Fırat'ın doğusunda bu adımın atılmasıydı, bu da  Amerikalılarla birlikte gerçekleştiriliyor. Bu harekat merkezini kurmak suretiyle buradaki süreç başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY: "EGEMENLİĞİMİZİ KORUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Türk iş dünyasını Ukrayna'ya memnuniyetle davet etmek istiyorum. Ukrayna'da rahat çalışabilmeniz için şahsım adına size garanti verebilirim" dedi.

Zelenskiy "Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda değişmeyen destekleriniz için huzurunuzda size teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)