Kılıçdaroğlu’ndan “uyuşturucu” açıklaması: “Üç beş kuruş için izin veriyorlar”

Uyuşturucudan sağlanan parayla cari açığın kapatıldığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu söylemlerini Meclis grubu toplantısında da devam ettirdi. Kılıçdaroğlu, "Hiçbir şekilde geri adım atmam, çocuklarımızın hakkına sahip çıkmak benim boynumun borcudur." dedi.

GÜNDEM 01.11.2022, 15:58 02.11.2022, 16:54
Kılıçdaroğlu’ndan “uyuşturucu” açıklaması: “Üç beş kuruş için izin veriyorlar”

Türkiye'de metamfetamin kullanımına dair dün sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda da aynı konuyu dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“İtiraz etmeyelim de boynumuzu giyotine mi uzatalım”

Vefa Salman hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Vefa Salman, Yalova Belediye Başkanımız. Belediyede bir yolsuzluk durumunun araştırılması adına Salman göreve geçer geçmez olayın araştırılması için dilekçe verdi. Bakın, kendisi gidip ihbar ediyor, söylemler incelensin istiyor. Savcıda belediye başkanımızı inceliyor. Talimatın ne şekilde kimden geldiğini de biliyorum. Daha sonra dava açılıyor, karar veriliyor, bilirkişiye yollanıyor. Bilirkişi 'Vefa Salman’ın herhangi bir suçu bulunmamaktadır' diyor, savcı itiraz ediyor. Ardından Ankara'dan 3 Sayıştay denetçisi tarafından da Vefa Salman'ın suçu bulunmadığına dair rapor veriliyor. Savcı bunlara da itirazda bulunuyor. Yetmiyor, bilirkişiler adına suç duyurusunda bulunuyor. Üçüncü bilirkişi tekrar geldi, yeniden rapor verdi, 'Vefa Salman’ın suçu bulunmaktadır' şeklinde. Mahkeme tarafından Vefa Salman yine de görevine iade edilmedi. Arkadaşlarımız bu karara karşı çıkıyor, bu defa da 'CHP'liler mahkemeyi bastı' diye gündeme taşıyorlar. Sizler zaten mahkemeyi elinize almışsınız. CHP karşı çıkıyor neden itiraz ediyorsun? Ne yapalım, boynumuzu giyotine mi sokalım? Mücadelemize devam edeceğiz. Vefa Salman bizim gururumuz ve onurumuzdur.” dedi.

“Burunlarından fitil fitil getireceğim”

Türk Hava Kurumu’na ait olan otelin ele geçirilmek istendiğine değinen Kılıçdaroğlu, “Tarafıma bir not ulaştı. Türk Hava Kurumu kayyumlarca idare ediliyor. Türk Hava Kurumu'nun İstanbul'un ilçesi Laleli’de çok güzel bir oteli bulunuyor. Bu oteli ele geçirmek için uğraşıyorlar. Bunun ile ilgili yargıda devam eden davalar var. Bu davayı bütün hukukçu dostlarımız yakından takip etsin. O oteli her kim alırsa alsın onların burnundan tek tek getireceğim” şeklinde konuştu.

“Cesaretin varsa 85 milyonun önünde tartışalım”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan vizyon belgesine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Çıkmışlar 'Vizyon belgesi açıklayacağız' diye açıklama yapıyorlar. Sizler vizyonun ne demek olduğunu bilir misiniz? Bir siyasetçi tarafından vizyon belgesini duyurabilmesi için ilk olarak dünya tarihini çok iyi şekilde bilmesi gerek, yok olmuş bir Osmanlı'dan ne şekilde genç bir Cumhuriyet'in elde edildiğini ortaya bilmesi gerek. Gel oturalım beraber, eğer cesaretin biraz varsa seninle 85 milyonun gözü önünde konuşalım. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'ni anlatsın. Bizler yeni bir anayasa oluşturacağız ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa edeceğiz. Bu sizlerin vizyon diye adlandırdığı şeydir. Demokrasi. Toplumsal barışı oluşturacağız. Şu an Türkiye'de yer altı suç yapılanmaları at koşturuyorlar.” dedi.

“Cari açığı kapatmak için uyuşturucuya izin veriyorlar”

Uyuşturucu hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Kılıçdaroğlu, söz konusu durumu yeniden dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucudan gelen paralar Türkiye'ye aktarılan diye bir değil, birden çok özel kanun oluşturdular. Sen eğer uyuşturucu parasını çağırırsan ve getirirsen bunlarla beraber uyuşturucu baronunu da çağırmış olacaksın. Uyuşturucu parasından elde edilenlerle cari açığı finanse edebilmek adına uğraşıyorsunuz. Üç beş kuruş adına uyuşturucu paralarını ve baronlarını Türkiye'ye çağırıyorlar. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan raporda 'Metamfetamin kullanımı son iki sene içerisinde 5,5 kat yükseldi' deniyor. Bunu dile getiriyorum bir koro halini alıp saldırıyorlar. Zannediyorlar ki Kılıçdaroğlu geriye dönecek. Sizin feriştahınız buraya gelse bu çocukların hukukunu, hakkını korumak benim her zaman boynumun borcu olacaktır'' şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)