Kılıçdaroğlu’ndan Antalyalı çiftçilere şafak ziyareti

Antalya’da Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin bugün çok sıra dışı bir misafiri vardı. Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sabah 05.00’de Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte çiftçilere şafak ziyareti yaptı. Kılıçdaroğlu’nu gören çiftçi esnaf şaşkınlığını gizleyemedi.

GÜNDEM 11.11.2021, 12:17
Kılıçdaroğlu’ndan Antalyalı çiftçilere şafak ziyareti

Bir dizi etkinliğe katılmak amacıyla dün akşam Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah daha aydınlanmadan Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin yolunu tuttu. Burada çiftçi esnafını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, çiftçilerin kahvaltı sofralarına misafir olarak tek tek her birinin sorunlarını dinledi.

“Çiftçi günah keçisi mi?”

 Kemal Kılıçdaroğlu, kadın bir çiftçinin kendisine söylediği ‘siz iyi bir ekonomistsiniz’ sözüne, ‘Erdoğan gibi ekonomist değilim’ cevabını verdi. Çiftçilerin sorunlarından yakinen çok iyi bildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Siz hiç moralinizi bozmayın. Bu işi biz çözeceğiz. Fiyatlar yükseldiği için bir günah keçisi arıyorlar. Sonunda bula bula kamyoncuyu, çiftçiyi buldular. Bu adamlar ne yapsın?” dedi.

“Dertlerinizi biliyoruz”

 Çiftçinin maliyetlerinin her gün gelen fahiş zamlarla yükseldiğini vurgulayan CHP lideri, “Çiftçi ne yapsın? Mazota, tohuma, fidyeye, gaza, ilaca sürekli zam yapıyorsun. Bazen dışarıdan getirip dünya para veriyorsun. Sonra bizim çiftçimize dönüp efendim bu niye pahalı? diye soruyorlar. Bu tarladan çıktıktan sonra İstanbul’a havadan mı geliyor? Kamyonu var, şoförü var. Hepinizin dertlerinizin farkındayız” şeklinde konuştu.  

 “Kötü dış politika kaybettiriyor”

Meyve ve sebze üreticisinin iyi bir gelir elde edememesindeki sebebin kötü dış politikanın sonuçları olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Doğru düzgün paralar kazanmadığınızı biliyoruz. Bu bizim en büyük arzumuz. Malı gönderdiğinizde eğer Rusya’dan geri dönüyorsa orada büyük sıkıntılar var demektir. Biraz Ortadoğu’ya da açılmak oralar ile de barışmak lazım” şeklinde konuştu.

“Şarkılarla uğurlandı”

 Ziyaretin ardından üreticilerle tek tek vedalaşan Kılıçdaroğlu’na bir çiftçi, “Sen başkanların başkanısın, gözümüzün nurusun. Kemal Kılıçdaroğlu’sun. Alem buysa başkan sensin” diyerek şarkılar eşliğinde toptancı halinden uğurladı.

 Kılıçdaroğlu’na hal ziyaretinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Muhittin Böcek ile birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, partinin diğer milletvekilleri ile partililer de eşlik etti.

Yorumlar (0)