Ankara’da eşini öldürmek için pusu kurdu, hiç beklemediği şekilde ceza aldı 

Ankara’da bir erkek, eşini öldürmek için evin önüne pusu kurdu. Eşine arka arkaya ateş ettiğini kabul eden Abdülsamed Ü., müebbet hapse çarptırıldı. 

YAŞAM 11.11.2021, 12:25 12.11.2021, 09:01
Ankara’da eşini öldürmek için pusu kurdu, hiç beklemediği şekilde ceza aldı 

Ankara’nın Mamak ilçesinde eşinden şiddet gördüğü için boşanmak istediğini belirten Zennure Ü., yaşadığı binaya gireceği sırada eşi Abdülsamed Ü., binanın önünde pusu kurmuş şekilde onu bekliyordu. Zennure Ü.’yü binanın önünde gördüğü anda üzerine ateş etmeye başlayan sanık Abdülsamed Ü., eşinin ardından binaya girerek kapalı alanda etrafa ateş etmeye devam etti.  

Kadın, şoka uğramış şekilde komşusuna sığındı 

Kurşunlardan kaçmak isteyen Zennüre Ü. ve kız kardeşi, canlarını kurtarmak için komşuya sığındı. Komşuyu yaralayan zanlı, baldızını da o gün öldürmüş ve elindeki pompalı tüfekle kaçarak uzaklaşmıştı. 



Müebbet hapse karar verildi 

Abdülsamed Ü., Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadede şu cümleleri kullandı: “Tek amacın, 3 yaşındaki çocuğumu kurtarmaktı. Çocuğumu almak için binaya gittim. Ateş ettiğimde Zennure binaya girerek kaçmak istedi. Ben de içeriye girip ateş ettim. Zennure’nin yanındaki kişinin vurulduğunu görünce koşarak uzaklaştım. Bir buçuk gün boyunca sığınakta kaldım.” 

Kararı açıklayan mahkeme başkanı ise sanık Abdülsamed Ü. hakkında “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 9 sene 4 ay, “tasarlayarak öldürme” suçundan müebbet hapis ve komşuyu yaralamaktan da 8 sene 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Yorumlar (0)