Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anayasa şartı koştu: Özür dilesin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi. Kılıçdaroğlu, "Önce şunu dile getirecekler: Seçim döneminde meydanlarında halka söylediğimiz yalanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür dileriz, mülakat konusunda özür diliyoruz. Montaj videoları hazırladık, özür diliyoruz. Bu özürlerimizi kabul ederseniz gelin, buyurun anayasa yapalım?" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.09.2023, 17:16 14.09.2023, 17:45
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anayasa şartı koştu: Özür dilesin!

Önceki gün muhalefete çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En ideal anayasa metnini hazırlamak için gelin konuşalım, birlikte müzakere edelim" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu çağrısına bugün yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Önce şunu dile getirecekler: Seçim döneminde meydanlarında halka söylediğimiz yalanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür dileriz, mülakat konusunda özür diliyoruz. Montaj videoları hazırladık, özür diliyoruz. Bu özürlerimizi kabul ederseniz gelin, buyurun anayasa yapalım?" dedi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na müzakere çağrısı

12 Eylül tarihinde düzenlenen Yeni Anayasa Sempozyumu'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada muhalefete çağrı yaptı. Parlamentodaki bütün gruplar ile konuşacaklarını ifade eden Erdoğan, "En ideal anayasa metnini hazırlamak için gelin konuşalım, birlikte müzakere edelim" dedi.

"Önce milletten özür dilesinler"

Bugün Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyarete giden Kılıçdaroğlu'na, basın mensupları tarafından Erdoğan'ın söz konusu çağrısı soruldu. Kılıçdaroğlu, soruyu şu şekilde yanıtladı: "Siyasi ve ahlaki meşruiyeti olmayan bir siyasi parti ile hangi anayasa değişikliği için oturup konuşacaksınız. Önce şunu dile getirecekler: Seçim döneminde meydanlarında halka söylediğimiz yalanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür dileriz, mülakat konusunda özür diliyoruz. Montaj videoları hazırladık, özür diliyoruz. Bu özürlerimizi kabul ederseniz gelin, buyurun anayasa yapalım?"

Yorumlar (0)