NASA, beklenen UFO raporunu açıkladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), uzun zamandır beklenen "tanımlanamayan uçan cisim"lere (UFO) ilişkin hazırladığı raporunu açıkladı.

DÜNYA 14.09.2023, 17:43
NASA, beklenen UFO raporunu açıkladı

NASA'nın Washington DC'deki merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında NASA Yöneticisi Bill Nelson, NASA'nın Bilim Misyon Müdürlüğü Araştırmadan Sorumlu Yönetici Yardımcısı Dan Evans, NASA'nın Bilim Misyonu Direktörlüğü Yönetici Yardımcısı Nicola Fox, Simons Vakfı Başkanı ve NASA'nın UAP bağımsız çalışma ekibinin başkanı David Spergel yer aldı.

Bilim insanlarının hazırladığı UFO raporunda öne çıkan başlıklar şöyle:

Tanımlanamayan uçan cisimlerin arkasında herhangi dünya dışı kaynağın bulunduğu sonucuna ulaşmak için hiçbir sebep yok. Fakat... söz konusu nesnelerin buraya gelebilmesi için önce güneş sistemimizden geçmiş olması gerekiyor.

Her ne kadar bugün ki raporlar ile dünya dışında yaşam olduğu neticesine ulaşılamasa da, Dünya atmosferinde bir takım faaliyet gösteren "potansiyel bilinmeyen uzaylı teknolojisi" inkara hazır bir olasılık değildir.

Raporda, makine öğreniminin ve yapay zekanın tanımlanamayan uçan cisimleri tanımlamak için "temel araç" olduğu ifade ediliyor.

Tanımlanamayan uçan cisimleri daha iyi şekilde tanımlama ve anlama konusundaki en büyük zorluklardan birinin de veri eksikliği olduğuna vurgu yapan NASA, bu veri eksikliğini kitle kaynak kullanımı teknikleri ile doldurmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)