Kılıçdaroğlu, Atatürk'e hakaret eden liseli gencin tutuklanmasına karşı çıktı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ile uygunsuz hareketler yapan liseli öğrencinin tutuklanmasına ilişkin yeni bir yorum da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Gencin tutuklanmasına karşı çıkan Kılıçdaroğlu, "Bu çirkinliği asla kabul edemeyiz. Fakat maharet bu şekilde eğitilen, böyle kandırılan, beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değil" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 21.09.2023, 16:25 21.09.2023, 16:34
Kılıçdaroğlu, Atatürk'e hakaret eden liseli gencin tutuklanmasına karşı çıktı!

İstanbul Üsküdar'da bir liseye giden 17 yaşındaki öğrenci, Atatürk'ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilemesinden dolayı tutuklandı. Karara karşı çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu çirkin davranışı kabul edemeyiz. Fakat maharet böyle eğitilen, bu şekilde kandırılan, beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değil. Sarayın göz boyamak için o çocuğu tutuklaması onun geleceğinden çalmaktan başka bir işe yaramayacaktır" şeklinde konuştu.

"Bu çirkin davranışı kabul edemeyiz"

İstanbul Üsküdar’daki bir lisede öğrenim gören ve Atatürk'ün fotoğrafı ile müstehcen içerikli hareketler sergileyen 17 yaşındaki A.E.S. tutuklandı. Liseli gencin çirkin davranışının yer aldığı görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, yaşanan skandal toplum tarafından sert tepkiye neden oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise olayın ertesi günü konuya ilişkin yaptığı açıklamada tutuklama kararına karşı çıktı. Sosyal medyada hesabı üzerinden paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'e karşı yapılan hakaretler, Saray İktidarının ortaya çıkardığı iklimin sonucudur. Bu çirkin davranışı kabul edemeyiz. Fakat maharet böyle eğitilen, bu şekilde kandırılan ve beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değil.

Kılıçdaroğlu’nun açığa kavuşturulmasını istediği o iddia

Sarayın toplumun gözünü boyamak için yaptığı söz konusu tutuklama, o çocuğun geleceğinden çalmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Yalnızca ve yalnızca sarayın "düşmanlaştırma" politikasına destek sağlayacaktır. Örneğin; Kuveytli bir kişi, Atatürk'e karşı hakaretlerini sürdürmeye devam etmektedir ve üstelik bu şahsın, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu öne sürülmektedir. Öncelikle bu iddia, ilgili makamlar tarafından derhal açıklığa kavuşturulmalıdır.

"Cumhuriyeti lütufla değil, kanla kurulmuştur"

İddia doğru olsa da olmasa da Saray İktidarının parayla vatandaşlık satma politikasının eninde sonunda varacağı yer burasıdır. Türkiye Cumhuriyeti lütuf ile değil, kan ile kurulmuştur. Ülkemizin vatandaşlığı da aynı şekilde kıymetlidir. Eğer üç-beş Dolar'a tamah ederseniz, bu şekilde ahlaksız kişilerin karşısında eğilmek zorunda kalırsınız. Bu durumu Saray İktidarı kendisine yediriyor olabilir, fakat bu durum Türkiye Cumhuriyeti'ne asla yakışmaz."

Yorumlar (0)