Keşan'da atlar artık özgür: Bundan böyle yük taşımayacaklar!

Edirne'ye bağlı Keşan ilçesinde kağıt, hurda ve yük taşıyıcılığı maksadıyla kullanılan at arabalarının dönüştürülmesi amacıyla proje oluşturuldu. Atların ağır şartlarda çalışma eziyetinden kurtarılması, ilçedeki trafiğin çözüme kavuşturulması hedeflenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen 'At Arabaları Dönüşüyor' projesi çerçevesinde, at arabasıyla yük taşıyan 104 kişiye ücretsiz olarak motorlu triportör verildi.

GÜNDEM 29.12.2020, 22:44 30.12.2020, 16:49
Keşan'da atlar artık özgür: Bundan böyle yük taşımayacaklar!

Edirne'ye bağlı Keşan ilçesinde hayata geçirilen 'At Arabaları Dönüşüyor' projesi çerçevesinde, at arabasıyla yük taşıyan 104 kişiye ücretsiz olarak motorlu triportör verildi.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen törende, 104 triportör hak sahiplerine plaka ve belgeleriyle teslim edildi.

"Hayvanlara ve çevreye değer vermeyi sürdürmeliyiz"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, söz konusu çalışmanın çevreye ve hayvanlara verilen değerin güzel bir örneği olduğunu belirtti. Projenin Keşanlılara hayırlı olmasını temenni eden Aksal, "Atın bakımı başlı başına bir sorumluluktur. Onlar da durumdan hoşnut değillerdi, Allah'ın izniyle onları modern taşıtlarına kavuşturuyoruz. Gelir elde etme olanaklarını da iyileştireceğiz. Bu projenin ülkemizde başka bir emsali yok. Diğer kentlerimize de emsal teşkil etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Atların omuzlarındaki yük ortadan kalkıyor"

Başkan Mustafa Helvacıoğlu da çevreci bir çalışmaya imza attıklarını dile getirdi. "Atların omuzlarındaki yük ortadan kalkıyor." ifadelerini kullanan Başkan Helvacıoğlu, "Atlar bundan böyle yük taşımayacak, otlayacak, kendi doğal yaşamını sürdürecek. İstihdam fırsatı da oluşturacağız. Yeni jenerasyon mesleklere de kuryelik hizmeti verecekler. Ticaret şirketlerine, marketlere kuryelik görevi yapacaklar." dedi.

Başkan Helvacıoğlu, 1,6 milyon TL bütçeyle oluşturulan proje ile yük taşımacılığından kurtarılan hayvanların, köylerde ve çiftliklerde görev alacağını dile getirdi.




 

Yorumlar (0)