Kemalpaşa Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 3 kişi tutuklandı

İzmir'de Kemalpaşa Belediyesine ilişkin düzenlenen rüşvet operasyonunda, 11 şüpheli adliyeye sevk edilirken, 6'sı belediye çalışanı olan 11 şüpheliden 3'ünün tutuklanmasına karar verildi.

GÜNDEM 13.11.2021, 09:26 14.11.2021, 09:40
Kemalpaşa Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 3 kişi tutuklandı

9 Kasım günü İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet alıp verme iddiaları sebebiyle 6'sı belediye çalışanı olmak üzere 11 şüpheliyi gözaltına aldı. 

11 kişi gözaltına alınmıştı

Çok sayıda ekibin katılım gösterdiği operasyonda, gözaltına alınan kişilerin iş yerlerin ve evlerinde aramalar yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonda Kemalpaşa Belediyesi  İmar Müdürü, Yapı Kontrol Müdürü ve bu birimlerde görev alan memurların da aralarında yer aldığı 6'sı belediye çalışanı olmak üzere 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin rüşvet almak, vermek ve rüşvete aracılık suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtilirken gözaltına alınanların, izinsiz bina ve yapı inşa eden vatandaş ve şirketlere cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan bina ve yapılara yapı kullanma belgesi ve yapı ruhsatı verilmesi karşılığında rüşvet verip aldıkları öne sürüldü.alıp. Gözaltına alınanlar sorgulanmak amacıyla İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 

3 kişi tutuklandı 

Operasyon sonucunda dün, CHP Kemalpaşa eski İlçe Başkanı M.A., İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü görevlileri İ.V., C.Y., M.Ç., Y.H. ve A.Ö. ile Yapı Kontrol eski Müdürü K.A.'nın da aralarında yer aldığı 11 şüpheli, adliyeye sevk edilmişti. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden İ.V. K.A. ve M.Ç. tutuklanırken; O.K. ve L.K., savcılık ifadelerinden sonra 6 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 

Yorumlar (0)