Kaş'ta orman yangını

Antalya'ya bağlı Kaş ilçesinde, kumul ağaçlandırma sahasında başlayan ve sabah saatlerinde kontrol altına alındığı açıklanan yangın, soğutma çalışmaları esnasında şiddetli rüzgarın da etkisiyle yeniden başladı.

GÜNDEM 23.09.2022, 00:55 24.09.2022, 08:48
Kaş'ta orman yangını

Ova Mahallesi Çaykenarı mevkisinde bulunan kumul ağaçlandırma sahasında dün akşam saatlerinde an itibarıyla tespit edilemeyen nedenle başlayan yangına, Kaş Belediyesi ile Kaş Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye personelleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Tekrar başladı

İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi neticesinde değişik türlerde ağaçların yer aldığı yaklaşık olarak iki hektar büyüklüğündeki alanda etkili olan yangının sabah erken saatlerde kontrol altına alındığı açıklandı.

Yanan bölgede yapılan soğutma faaliyetleri esnasında bölgede tekrar alevler yükselmeye başladı. Bu durum üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan bir helikopter ve dört uçak takviye olarak yangın bölgesine sevk edildi.

Bazı seralar zarar gördü

Rüzgarın da şiddetiyle yayılan alevler, yakındaki seraların yer aldığı bölgeye dek ulaştı. Yurttaşlar, araçlarını bölgeden çıkarmak için adeta seferber oldu. Güvenlik tedbirleri alan jandarma ekipleri, yurttaşları bölgeden uzaklaştırdı. Yangının bazı seralara zarar verdiği öğrenildi.

Ekipler, yangını söndürebilmek için öğlen 13.30'dan beri çalışmalarına devam ediyor.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Kaş Kaymakamı Murat Öztürk de bölgedeki söndürme çalışmalarını yakından izliyor.

Yorumlar (0)