Almanya'dan Rusya'yı kızdıracak adım

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Rusya'da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından askere gitmeyi kabul etmeyenlerin, Almanya'ya iltica müracaatında bulunabileceğini açıkladı.

DÜNYA 23.09.2022, 01:31 24.09.2022, 08:48
Almanya'dan Rusya'yı kızdıracak adım

Bakan Faeser, Rusya’nın duyurduğu kısmi seferberliğin ardından askere gitmeyi kabul etmeyen Rus vatandaşlarının, Almanya’ya iltica müracaatında bulunabileceği bildirdi.


(Faeser)

"Rus muhaliflere kapımız açık"

Faeser, Almanya medyasına verdiği demeçte, "Kural olarak, çok ağır baskı tehdidi altında bulunan firari askerler, ülkemizde uluslararası korumadan faydalanırlar. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rejimine cesur bir şekilde karşı çıkan ve bu sebeple kendilerini büyük bir tehlikeye sokan herkes, siyasi zulüm gerekçesiyle ülkemize iltica müracaatında bulunabilir." diye konuştu.

Nancy Faeser, Almanya'nın halihazırda tehdit edilen ve zulüm gören Rus muhalifleri uzun bir süredir ülkeye kabul etmekte olduğunu anımsattı.

"Putin'den nefret eden herkes gelebilir"

Adalet Bakanı Marco Buschmann ise "Liberal demokrasiyi seven ve Putin'den nefret eden herkes Almanya'ya gelebilir ve bize katılabilir." diye konuştu.


(Buschmann)

Yorumlar (0)