Kardeşini imar müdürü ataması tepki çekmişti: Hepimiz kardeşiz

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi'yi Çayeli Belediyesi’ne 'dışarıdan yardım etmesi', eylül ayı belediye meclisi toplantısında gündeme gelmişti.

GÜNDEM 26.11.2020, 19:07
Kardeşini imar müdürü ataması tepki çekmişti: Hepimiz kardeşiz

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi'yi Çayeli Belediyesi’ne 'dışarıdan yardım etmesi', eylül ayı belediye meclisi toplantısında gündeme gelmişti.

İroni sanıldı, gerçek oldu

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, belediye meclis toplantısında ağabeyinin kendine ücretsiz yardım ettiğini söylese de, meclis üyelerini bir türlü ikna edemedi. Meclis üyelerinin, "Belediyede çalışmıyor, belediyenin işlerine karışmasını vatandaşa anlatamıyoruz." ifadeleri üzerine Başkan İsmail Hakkı Çiftçi’nin, "O zaman ağabeyimi imar müdürü atayayım." şeklinde sözleri ironi sanılsa da öyle olmadı. Başkan Çiftçi, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden emekli olduğunu belirttiği ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi’yi Çayeli Belediyesi 'İmar Müdürü' olarak işe aldı.

Ağabeyi üzerinden meclis üyelerinin kendisini sürekli sıkıştırdığını belirten Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “Ağabeyim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın imar müdürüydü. Ümraniye Belediyesi’nde, Alemdağ Belediyesi’nde imar müdürlüğü yaptı, Üsküdar Belediyesi’nin imar servisinde görev aldı. Son olarak da emekli oldu. Annemiz burada olduğu için kendisi de Çayeli'ne geldi. Geldiğinde de gündüzleri buraya gelip bana yardımcı oluyordu." dedi.

"Hepimiz kardeşiz"

​Ağabeyinin 'işin ehli' olduğu için belediyede işe başlatıldığını belirten Çiftçi, Çayeli’nde herkesin akraba olduğunu da dile getirerek, "Bunun doğru bir karar olduğu düşüncesindeyim, çünkü kendisi Türkiye’de imar konularında sayılı birkaç kişiden biri. Kanunların bize gösterdiği biçimde imar servisinde hizmet verecek. İmar servisinin gerçekten imardan anlayan çok bilgili bir yöneticiye ihtiyacı vardı. Bu kişinin benim ağabeyim olması çok da önemli bir şey değil. Sonuçta bunun vasfına bakacağız. Sizin çocuğunuzu ameliyat edecek kişinin profesör ağabeyiniz olması yanlış bir durum değildir. Siz, ‘Hayır o benim ağabeyimdir, o ameliyat yapmasın benim çocuğuma, götürelim bu yabancı pratisyen ameliyat etsin.’ demezsiniz diye düşünüyorum. Biz Çayeli’nde hepimiz kardeşiz zaten. Bu ilçede hepimiz birbirimizin akrabasıyız.” dedi.

Yorumlar (0)