6 aylık bebek susuzluktan hayatını kaybetti!

Rusya’da 6 aylık bebeğin susuzluk sebebiyle yaşamını yitirdiği anlaşılırken, anne ve baba cezaevine gönderildi.

DÜNYA 26.11.2020, 19:49 27.11.2020, 16:47
6 aylık bebek susuzluktan hayatını kaybetti!

Rusya’da 6 aylık bebeğin susuzluk sebebiyle yaşamını yitirdiği anlaşılırken, anne ve baba cezaevine gönderildi.

Rusya’nın, Ohotsk Denizi açıklarında bulunan Sahalin Adası’na bağlı Dolinsk kentinde bir binadan bazı kişiler polisi arayarak komşularının evinden kötü koku ve sesler geldiğine dair ihbarda bulundu.

Polis evde inceleme yaparken, 6 aylık bir erkek bebek cesedi buldu. Ayrıca, yaşamını yitiren bebeğin ikizi ve 2 yaşındaki çocuğun da durumunun kötü olduğu belirlendi. Erkek çocuk otopsi için morga götürülürken, ikizi ve 2 yaşındaki diğer kardeşi hastaneye nakledildi. Evde bulunan 33 yaşındaki baba ve 25 yaşındaki anne de yakalanarak karakola götürüldü. Otopsi raporu sonucuna göre, 6 aylık bebeğin susuzluktan yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

Hastanede tedavi altına alınan talihsiz çocuklarda ise yetersiz beslenmeye bağlı kas erimesi olduğu görüldü. Anne ve babanın testlerinde ise aşırı alkollü oldukları belirlendi.

Anne ve baba tutuklandı

Bebeklerin hayatını kaybetmesi, 2 çocuğun da bakımsızlığı sebebiyle soruşturulan anne ve baba, fakir oldukları için çocuklarına bakamadıklarını söyleyerek kendilerini savundu. Mahkemeye sevk edilen anne ve baba, 1 çocuğun yaşamını yitirmesine neden olma ve diğer çocuklarını da bakımsız bırakma suçlamasıyla cezaevine gönderildi. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, hastanede tedavi altına alınan 2 çocuğun tedavilerinin tamamlandıktan sonra devlet himayesine alınacağını belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)