Karantinayı delenlere hapis cezası verilecek!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında karantinayı delen kişiler, bir seneye kadar hapis cezasına çarptırılacak. 

GÜNDEM 24.09.2020, 09:01
Karantinayı delenlere hapis cezası verilecek!

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesi aylardır sürüyor.

Hükümetin konuya ilişkin gerçekleştirdiği toplantılarda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Ekim ve Kasım aylarında ulaşacağı durum ile kış mevsiminde nasıl bir tablonun ortaya çıkabileceği ele alındı. 

Sokağa çıkma yasağı gündemde yok

Şu ana kadar verilen kararlara yenilerinin ekleneceği belirtilirken, daha önce hafta sonları ve bayramlarda uygulanan sokağa çıkma yasağının henüz gündemde olmadığı ifade edildi. 

Denetimler sıkılaştırılacak

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında tedbirlere riayet edilip edilmediğinin denetlenmesine ilişkin yeni yollara başvurulacağı belirtildi. Denetlemede olumlu neticelere ulaşılması halinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Nisan-Mayıs düzeyinde tutulabileceği kaydedildi. 

Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uymadığı gerekçesiyle aldığı cezayı ödemeyen kişilerini kamu hizmeti alamayacakları ifade edildi.

Hapis cezaları caydırıcı olabilir

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 195'inci maddesinde yer alan "bulaşıcı hastalıklara dair önlemlerin ihlâl edilmesine" dair cezaların hayata geçirileceği bildirildi. İki aydan bir seneye kadar hapis cezalarının yürürlüğe girmesi ve savcılar tarafından işlem uygulanmasının, caydırıcı olabileceği kaydedildi. Bazı şehirlerde savcıların söz konusu maddeye dayanarak adım attığı aktarıldı. 

Özel sektör için kademeli mesai saati

Özel sektörün de kamu kurum ve kuruluşları gibi kademeli mesai saati uygulamasına geçmesi ve alışveriş merkezlerinde saat düzenlemeleri de değerlendirilecek. 

Toplantılarda, Ankara'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yavaşladığı, maske ve sosyal mesafe önlemlerine daha ciddi şekilde riayet edildiği kaydedildi. Öte yandan, başkent sokaklarında ve mekânlarda yoğunluğun azaldığı ve bir süredir hastanelerin doluluk oranlarında azalma olduğu belirtildi. 

İstanbul'da da vaka sayılarının arttığı fakat Ankara gibi ciddi bir artışa sahip olmadığı ifade edildi. 

Türkiye'de son durum nasıl?

Türkiye'de son bir günde 1.767 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. 72 kişi de pandemi kaynaklı yaşamını yitirdi. Son bir günde iyileşen hasta sayısı ise 1.027 oldu. 

Öte yandan, son 24 saatte 112 bin 102 yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandı.

Yorumlar (0)