Trump'tan kritik uyarı: Herkes yaptırsın

ABD Başkanı Donald Trump, grip salgını ile Covid-19 salgınının birbirine karışacağını belirterek, tüm halkı olabildiğince erken zamanda grip aşısı olmaya davet etti.

DÜNYA 24.09.2020, 09:08
Trump'tan kritik uyarı: Herkes yaptırsın

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, mevsimsel grip ile Covid-19 (yeni tip koronavirüs) semptomlarının birbirine çok benzediğinin altını çizerek, Amerikalıları olabildiğince erken zamanda grip aşısı olmaları çağrısında bulundu.

Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularına cevap veren ABD Başkanı Donald John Trump, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aşı çalışmalarının yoğun bir biçimde devam ettiğini kaydeden ABD Başkanı Trump, son olarak Johnson and Johnson'ın da aşı adayının final aşaması olan klinik deney aşamasına geldiğini, böylelikle ABD'de final aşamasına ulaşan toplam 4 aşı adayının olduğunu bildirdi.

Amerikalılara aşı deneylerinde gönüllü olma çağrısı yapan ve 50 eyaletin aşı dağıtımı için 200 milyon dolar yardım duyurusunda bulunduğunu belirten ABD Başkanı Donald John Trump, herhangi bir aşı adayının onaylanır onaylanmaz ABD içinde dağıtımının ivedilikle yapılacağını, Covid-19'a karşı "savunmasız" nüfusun yaşadığı yaşlı bakımevleri için 21 milyar dolar ayırdıklarını, ABD genelinde yaklaşık 14 bin yaşlı bakımevine Covid-19 hızlı test cihazları verdiklerini söyledi.

ABD'de Kovid-19 sebebiyle hastanede tedavi edilen kişi sayısının ve can kaybının düştüğünü ifade eden ABD Başkanı, mevsimsel grip döneminin yaklaştığı ve grip ile Covid-19'un benzer semptomları olduğunu hatırlatarak, insanların Covid-19 ile gribi karıştıracağını, bu yüzden tüm halkın mümkün olduğu kadar erken bir zamanda grip aşısı yaptırması gerektiğini söyledi.

Koronavirüse karşı atılan adımların sonuç verdiğini ve ülke ekonomisini bir daha durdurmak istemediğini dile getiren ABD Başkanı Donald John Trump, "Bizim planımız koronavirüsü ezip geçmek fakat Joe Biden'ın planı ABD'yi ezip geçmek." dedi.

Salonu terk etti

13 Mart'ta Kentucky eyaletinde evine giren polisler tarafından öldürülen Amerikalı siyahi vatandaş Breonna Taylor'ın davası ile ilgili de konuşan ABD Başkanı Donald John Trump, karara dair olumlu kanaat taşıdığını, Kentucky eyaletinin Başsavcısı Daniel Cameron'ın iyi bir iş çıkardığını ifade etti.

ABD Başkanı Trump, bir gazetecinin "Sussex Dükü Prens Harry'nin eşi Meghan Markle'ın Joe Biden'ı yayımladığı bir video ile desteklemesine ne dersiniz?" sorusuna ise "Ben Meghan'ın hayranı değilim. Harry'ye şans diliyorum." diyerek göndermede bulundu.

Başkan Trump, çok sayıda gazetecinin soru isteğini geri çevirerek başka soru almadan acil bir telefon görüşmesinin olduğunu öne sürerek toplantı salonunu hızlıca terk etti.

Yorumlar (0)