Kılıçdaroğlu: "Sembolik Cumhurbaşkanı adayımız olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak oluşturulan siyasi partiler ile zorunlu bir protokol imzalanacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, sembolik bir Cumhurbaşkanı adayı seçileceğini, ardından parlamenter sisteme geçileceğini kaydetti. 

SİYASET 24.09.2020, 09:18 24.09.2020, 09:22
Kılıçdaroğlu: "Sembolik Cumhurbaşkanı adayımız olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sorularına yanıt verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ilerleyen dönemdeki seçimlere ilişkin yol haritasını anlattı. Kılıçdaroğlu, yine "parlamenter sistem" vurgusu yaptı.

İlerleyen dönemdeki seçimlerde iktidara geleceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, parlamenter sisteme geçmeyi amaçladıklarına dikkat çekti. 

Kılıçdaroğlu, 2023 yılında gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında ittifak oluşturulan siyasi partilere zorunlu bir protokol imzalatacaklarını kaydederek, "sembolik" aday seçileceğini söyledi. 

"Yasamanın üstünde baskı var"

Yasamanın yürütme üzerinde denetleme yetkisine sahip olması gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, günümüzde yürütmenin yasamanın üstünde baskı kurduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de 85 il var" demesi halinde bile o yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçebileceğini ifade etti.

"Sembolik bir aday olacak"

Seçim döneminde ittifak kurulan siyasi parti liderlerinin bir protokole imza atmak zorunda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "sembolik" bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyeceklerini söyledi.

"Millete hesap vereceğiz"

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde parlamenter sisteme geçiş yapılacağını ve hükümetin denetlenebileceğini kaydetti.

Sayıştay'da evrensel kuralların hâkim olacağını aktaran Kılıçdaroğlu, millete hesap vermekten hiçbir şekilde çekinmeyeceklerini belirtti. 

Yorumlar (0)