Karabağ zaferinin 1’inci yıl dönümünde Şuşa’da şükür namazı kılındı 

Azerbaycan’ın müttefiklerinin desteğini alarak başlattığı Karabağ savaşı, zaferle sonuçlanmıştı. 1’inci yıl dönümü gece saatleri itibarıyla kutlanmaya başlanan zafer için bu sabah Şuşa’da şükür namazı kılındı. Azerbaycan’ın müttefikleri, zaferi kutlamak amacıyla arka arkaya mesajlarını yayınladı. İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ise Azerbaycan renklerine büründü. 

GÜNDEM 08.11.2021, 09:35
Karabağ zaferinin 1’inci yıl dönümünde Şuşa’da şükür namazı kılındı 

Azerbaycan ordusu, yaklaşık 30 senedir Ermeni işgali altında bulunan Dağlık Karabağ için dost ülkelerin desteklerini alarak “Karabağ Savaşı’nı” başlatmıştı. 44 gün süren savaşta işgal altındaki bölgeler sırasıyla alınmış ve Azerbaycan bayrağı ile Türkiye bayrağı dikilerek buraların yeniden Türk yurdu olduğu duyurulmuştu.  

10 Kasım’daki zafer, öncesine alındı 

Azerbaycan’ın tamamen zafere kavuşması 10 Kasım 2020 gününü bulmuştu. Fakat Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde zafer kutlamak istemediklerini belirten İlham Aliyev, zafer gününü 8 Kasım olarak ilan etmişti. 



Şuşa’da şükür namazı kılındı 

Karabağ, Şuşa ve diğer şehirlerin tekrar Azerbaycan yurdu olmasını kutlayan vatandaşlar, gece saatleri itibarıyla sevinç gösterilerine başladı. Bu sabah Şuşa’da şükür namazı kılındı. Tarihi Yukarı Gövher Ağa Camisi’nde ilahiyatçı Şahin Hesenli’nin kıldırdığı namazda pandemi sebebiyle yalnızca din adamları yer aldı. Namaz sonrasında şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Tilavetin ardından konuşma yapan Hesenli, tüm mezhep mensuplarıyla birlikte namazın kılındığını belirtti. 

Ermeni işgalinin simgelerinden olan Şuşa’ya ilk Ermeni askeri 8 Mayıs 1992 tarihinde ayak basmıştı. Şehir, 8 Kasım 2020’de işgalden tamamıyla kurtarıldı. 

Liderlerden kutlama mesajları 

Azerbaycan’ın zaferi için dost ülkelerin liderleri ve diplomatik görevlileri, kutlama mesajlarını arka arkaya yayınladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün akşam düzenlenen kutlama etkinliğinde konuşma gerçekleştirdi ve kutlama mesajını yayınlayan ilk lider oldu. 

FSM, Azerbaycan renklerine büründü 

İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Azerbaycan’ın renklerine büründü. 

Yorumlar (0)