İstanbul’da sis, trafiği kilitledi

İstanbul haftanın ilk günü sise teslim oldu. İBB Trafik Yoğunluk Haritası’nın gösterdiğine göre sisin yoğun olarak etkili olduğu şehirde yoğunluk yüzde 63’lere kadar tırmandı.

GÜNDEM 08.11.2021, 09:39 08.11.2021, 11:04
İstanbul’da sis, trafiği kilitledi

Pazartesi gününe sisli havada uyanan İstanbullular, sabah saatlerinde yollarda büyük trafik yoğunluğu yaşadı.

Kentin hemen hemen genelinde etkili olduğu bildirilen sis nedeniyle, araç sürücüleri görüş mesafesinin iyice düştüğü yollarda sis farlarının yardımıyla yol almaya çalışıyor.

Köprüler sise gömüldü

Özellikle iki kıtayı birbirine bağlayan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere; Anadolu Yakası’nın Kartal ve Maltepe ilçelerinde de sis kaynaklı trafik yoğunluğunun yaşandığı bildiriliyor.
 Avrupa Yakası’nda da Çobançeşme’den Haliç Köprüsü çıkışı ve İncirli-Yenibosna mevkileri arasında trafikte zaman zaman aksamalar yaşandığı ifade ediliyor.

İstanbul’un her yeri kilit

Anadolu Yakası’nda Avcılar Parseller-Gümüşpala ve Küçükçekme ile Avcılar arasında trafiğin durma noktasına geldiği yönünde açıklamalar yapılıyor.

Ayrıca Hadımköy ve Haramidere’dem Tem Bağlanto yollarına giden mevkilerde, Bahçeşehir-Firuzköy arasında da yoğun trafik olduğu gözlemleniyor. Tem Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinde de trafikteki yoğunluk göze çarpıyor.

Sabahın ilk saatlerinde Kartal-Maltepe ve Bostancı ile Göztepe kavşakları arasında, ayrca TEM Otoyolu’nda bulunan Samandıra Kavşağı ile Çamlıca gişelerin olduğu bölgelerde trafiğin neredeyse adım adım ilerlediği kaydedildi. Mecidiyeköy, Okmeydanı ve Halıcıoğlu’nda da sis ve pusun etkili olduğu gelen bilgiler arasında.

Toplu taşımada da yoğunluk var

TEM Otoyolu’nun Avrupa Yakası’nda Gaziosmanpaşa’dan başlayan trafiğin Seyrantepe’ye, Karaköy trafiğinin de Ortaköy’e kadar uzandığı duyumları da alınıyor.
Arabasız olarak işlerine gitmeye çalışan vatandaşlar da toplu taşıma araçlarında yoğunluk oluşmasına neden oluyor. Metrobüslerin özellikle aktarma noktalarındaki yoğunluk dikkat çekiyor.

İBB Trafik Yoğunluk Haritası'nın gösterdiğine göre, kentteki trafik yoğunluğu saat 08.30’da yüzde 63 olarak ölçümlendi.

Yorumlar (0)