Kapadokya'da 2 turistin öldüğü balon kazasında pilot tutuklandı

Dün sabah saatlerinde Kapadokya’da sıcak hava balonunun sert iniş gerçekleştirmesi sonucu 3 İspanyol turist yaralanmış, 2 turist ise yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayın ardından ifadesi alınan balon pilotu çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

GÜNDEM 19.10.2022, 11:13 20.10.2022, 08:07
Kapadokya'da 2 turistin öldüğü balon kazasında pilot tutuklandı

Yabancı ve yerli turistlerin yakından ilgi gösterdiği Kapadokya'da, dün sabah saatlerinde balon kazası meydana geldi. İspanyol turistlerin içerisinde bulunduğu sıcak hava balonu, günün erken saatlerinde havalandı. Ancak belirli bir sürenin sonrasında sert iniş yapan balonda 2 turist hayatını kaybetmiş, 3 turist ise yaralanmıştı.

Hayatını kaybeden turistlerin kimlikleri belirlendi

Nevşehir'in ilçesi Avanos’a bağlı olan Zelve Ören konumunda kalkış sağlayan balon, belirli bir süre tur gerçekleştirdikten sonra Kavak beldesinde iniş gerçekleştirirken rüzgarın şiddeti ile sert iniş yaptı.

2'si mürettebat olmak üzere 30 kişinin yer aldığı balonun sepetinde bulunan yolculardan 2 turist yaşamını yitirirken, yaralanan 3 turist ise hastaneye sevk edildi. Yaşamını yitirenlerin ise 64 yaşındaki Dolors Masana ve 62 yaşındaki Maria Chiristiana Baltrons olduğu tespit edildi.

Pilot tutuklandı

Olay ile ilgili sıcak hava balon pilotu M.M.A.K gözaltına alındı. Jandarmada yapılan işlemlerinin bitirilmesinin sonrasında, Nevşehir Adliyesi'ne gönderilen pilot nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Yorumlar (0)