Kapadokya’da sıcak hava balonu sert iniş yaptı: 2 ölü!

Kapadokya’da havalanan bir sıcak hava balonu, rüzgarın da etkisiyle sert iniş yaptı. Feci kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. 

GÜNDEM 18.10.2022, 11:22 19.10.2022, 08:11
Kapadokya’da sıcak hava balonu sert iniş yaptı: 2 ölü!

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Avanos ilçesinde yer alan Zelve Ören Yeri mevkiinden havalanan sıcak hava balonlarından biri, Kavak beldesinde yer alan Kilik mevkiine inmek için alçaldı. Bu esnada rüzgarın da etkisiyle sıcak hava balonu bölgeye sert iniş yaptı. Feci olayda, balonun sepetinde bulunan yolculardan İspanyol vatandaşı 2 turist yaşamını yitirdi. Yaralanan 3 turist ise hastaneye kaldırıldı. 

Nevşehir Valiliği’nden açıklama geldi

Yaşanan acı olaya ilişkin Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Avanos ilçemizde bulunan Zelve Ören Yeri mevkiinden bu sabah saat 07.25 sularında havalanan, özel bir firmaya ait TC-BBR numaralı sıcak hava balonu, saat 08.50 sıralarında etkili olan beklenmedik rüzgar artışı sebebiyle Kavak beldesinde yer alan Kilik mevkiine sert iniş yapmıştır. Kazanın hemen ardından tüm birimlerimiz bölgeye sevk edilmiştir. İniş sırasında balonda bulunan toplam 28 kişi ve 2 mürettebattan İspanyol vatandaşı 2 yolcu yaşamını yitirmiştir. 3 İspanyol vatandaşı ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Yaralarının tedavileri devam etmektedir ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Kazanın, ilk tespitlere göre beklenmedik rüzgar artışı sebebiyle yaşandığı değerlendirilmektedir. Konuya ilişkin idari ve adli soruşturma başlatılmıştır” denildi. 

Yorumlar (0)