Leyen: Rusya'nın yaptıkları terör eylemi!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'daki sivil altyapıya yönelik düzenlediği saldırılar hakkında "terör eylemi" yorumunu yaptı. Savaşın yeni bir boyut kazandığını kaydeden Leyen, "Açıkça savaş suçu işleniyor." dedi.

DÜNYA 19.10.2022, 11:11 Hakan Öksüz
Leyen: Rusya'nın yaptıkları terör eylemi!

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, "Ukrayna'daki savaş" gündemiyle Fransa'nın Salzburg kentinde toplandı. 20-21 Ekim'de düzenlenecek AB Liderler Zirvesi ile ilgili konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bu zirvede Rusya'nın sivil yerleşimlere yaptığı saldırıların ele alınacağını belirtti.

Leyen: "Savaş yeni bir boyut kazandı"

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e saldıran Rusya'yı eleştiren Ursula von der Leyen, "Sivil altyapıyı ve elektrik hatlarını hedef aldılar. Bu saldırılar, Ukrayna'daki savaşın yeni bir boyut kazanmasına neden oldu. Uluslararası normlar bir kenara bırakıldı ve savaş suçu işlendi. Vatandaşların suyunu ve elektriğini kesmek, kış ayları yaklaşırken halkın ısınma olanaklarını kısıtlamak için saldırdılar. Bu açıkça bir terör eylemidir." dedi.

Zelenski: Elektrik santrallerinin yüzde 30'u yok oldu!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın saldırılarına ilişkin dün bir açıklamada bulundu. 10 Ekim'den beri yapılan saldırılar hakkında bilgi veren Zelenski, son 10 gün içinde Ukrayna'daki elektrik santrallerinin yüzde 30'nun yok olduğunu vurguladı. Rusya'nın sivil altyapıyı hedef aldığını kaydeden Zelenski, ülkenin birçok noktasına elektrik verilemediğini bildirdi. 

Putin, Kiev hükümetinin elini zorlaştırmak istiyor!

Ukrayna'daki sivil altyapıyı hedef alan Rusya, düzenlediği saldırılarla halkın yaşamını zorlaştırıyor. Günlük hayatı felç ederek Kiev hükümetini zor durumda bırakmaya çalışan Rusya, Ukrayna kamuoyunda Zelenski'ye karşı dönmesini amaçlıyor. Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırılar ise Rusya'ya karşı yürütülen mücadeleye halkın daha çok destek vermesine sebep oluyor.

Yorumlar (0)