Kanun teklifi Meclis'te: Sağlık borçlarına af mı gelecek?

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine dair maddeler içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda görüşülüyor. Teklifin maddeleri arasında, sağlık sigortası borçlarının silinmesi de var.

GÜNDEM 16.06.2022, 13:46 16.06.2022, 22:45 Hakan Öksüz
Kanun teklifi Meclis'te: Sağlık borçlarına af mı gelecek?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunan vatandaşların borçlarının silinmesine ilişkin kanun teklifinin, Meclis Genel Kuruluna geldiği kaydedildi. Söz konusu teklifte, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine dair maddeler de yer alıyor.

Borcun yarısı ödenirse, kalan yarısı silinecek!

Meclis Genel Kuruluna sunulan teklif, sağlık sigortası borçlarının silinmesi için yapılabilecek planlamaları içeriyor. Tasarının yasalaşması durumunda borçlu kişilere taksitli ödeme kolaylığı sunulacak. Sağlık sigortası bulunmayan kişilerin, borcunun yarısını taksitli ya da peşin şekilde ödemesi halinde kalan borcun silineceği kaydedildi.

14 maddenin 6'sı kabul edildi

Söz konusu kanun teklifine ilişkin nihâi kararın bugün alınacağı aktarıldı. Sağlık çalışanlarının özlük haklarına dair iyileştirmeleri de içeren teklifin 14 maddesi bulunuyor. Edinilen bilgilere göre 6 madde kabul edildi, kalan maddeler üzerinde tartışmalar yapılıyor.

Bağ-Kur'lular yararlanabilecek mi?

Borcun yarısının silinmesi için bir şartın olduğu öğrenildi. Sağlık sigortası borcunun tamamı 5 bin liradan düşük olması halinde, borcun tamamen silineceği aktarıldı. Bağ-Kur'luların, bu düzenlemeden yararlanamayacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)