Mahir Ünal, enflasyondaki düşüş için tarih verdi

Bir televizyon programının konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yeni bir ekonomik modele geçildiğini belirterek, enflasyonun aralık ayında düşeceğini öne sürdü. 

EKONOMİ 16.06.2022, 14:00 17.06.2022, 12:57
Mahir Ünal, enflasyondaki düşüş için tarih verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bir televizyon programına konuk oldu.

“Yeni ekonomi modeline geçtik”

Burada soruları cevaplayan Ünal, ekonomi gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Dünyanın bir darboğazdan geçtiğini söyleyen Ünal, Türkiye'de aralık ayında enflasyonun aşağı yönlü bir ivme kazanacağını ifade etti.

Ünal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti, bu topraklardaki insanların iddiasından, dünyaya söyleyeceği sözlerinden, tahayyülünden vazgeçerse hiçbir problem kalmaz. 

Şimdi Millet İttifakı ne diyor? Ali Babacan, ‘400 milyar dolar getireceğim' diyor. Meral Akşener, 'Biz geleceğiz ve problemler çözülecek.' Çünkü Ali Babacan zamanında terminal modeli denilen sıcak para girişi kaynaklı bir model ne yazık ki hayattaydı. Fakat Türkiye ısrarla bu yöntemden üretime, büyümeye ve ihracata dayalı bir ekonomi modeline geçti. Türkiye'nin üretim kapasitesi bugün yüzde 80'lere kadar geldi.”

"Tüm dünya bir darboğazdan geçiyor"

“Pandeminin etkilerini 3 yıl daha göreceğiz” sözlerini kullanan Mahir Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm dünya bir darboğazdan geçiyor. Salgının etkilerini görüyoruz. Gelecek 3 yıl daha göreceğiz. Salgının etkilerini konuşmadan, devletlerin potansiyellerini ve etki analizlerini konuşmadan biz yalnızca mazotu, benzini, doları konuşursak mikro ölçekte kalır. Büyük fotoğrafı göremeyiz. Bu süreçte Türkiye, tüm rakiplerinden pozitif anlamda ayrışacak bir ülke fakat şu anda bir türbülanstan, darboğazdan geçiyor.”

"Enflasyon, aralık ayında düşmeye başlayacak"

Enflasyonun düşüşü için aralık ayını işaret eden Mahir Ünal, “Grup toplantısında Cumhurbaşkanımız söyledi. İnşallah enflasyonda aralık ayında aşağıya doğru bir ivme olacak ve öyle inanıyorum ki biz, önümüzdeki seneye yüksek enflasyonla değil aşağı yönlü bir enflasyonla girmeye başlayacağız. Burada asıl konu şu; Türkiye hiçbir insanını temel gıdada, sağlıkta, temel ihtiyaçlarda probleme düşürmeyecek ve sosyal devlet anlayışının gerektirdiklerini sonuna kadar sağlayacak. Her problemin farkındayız." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)