"Kanal İstanbul, Montrö'ye karşı değildir!"

AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'a da değinen Çelik, kanalın Montrö Anlaşması'nı ihlâl etmeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 06.01.2020, 19:10 06.01.2020, 19:59
"Kanal İstanbul, Montrö'ye karşı değildir!"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından birçok konuya değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde sıkça tartışılan Kanal İstanbul hakkında konuşan Çelik, projenin Montrö Boğazlar Anlaşması'nı ihlâl etmeyeceğini vurgulayarak "Bu proje tamamlandıktan sonra Boğazlar gemi trafiğine açık olmaya devam edecektir. Kanal İstanbul'daki uygulamanın Montrö ile çelişmeyecek şekilde uygulanacaktır. Murat Bardakçı ironi yaparak güzel bir yazı yazdı. "Bu yapılan anlaşmalar Kadeş Anlaşması'na da karşıdır. diyerek. Tarihdeki ilk yazılı anlaşmayla gönderme yapmıştır. Montrö meselesi tabi ki devlet düzeyinde bakanlıklarımızın verdiği düzenlemeler var. Kanal İstanbul'la ilgili 2 şeyi söyleyebilirim; Kanal Montrö'ye karşı değildir, Türkiye'nin herhangi bir kaybı olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Bütün şehitlerimize devlet olarak aynı tören uygulanmaktadır"

AK Parti Sözcüsü Çelik, Pençe-3 Harekâtı bölgesinde şehit olan Alevi bir askerin cenazesi hakkındaki tartışmalar hakkında da "Devletimiz şehidimizi son yolculuğuna uğurlamıştır. Bütün şehitlerimize devlet olarak aynı tören uygulanmaktadır. Bir farklılık yoktur. Milletimiz şehidimizin nereden kaldırılmasını istiyorsa buna saygı duyarak usullere göre gerçekleştirilir" şeklinde konuştu.

"Anneliğin ideolojisi olmaz"

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren "Diyarbakır Anneleri"ne değinen Çelik, buradakilere AK Parti olarak destek verdiklerini ifade etti ve "Anneliğin ideolojisi olmaz, annelerin siyaseti olmaz. Kalbi olan herkesin kenetlenmesi ve herkesin destek vermesinin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"75 maddelik bir eylem planı ortaya kondu"

Ömer Çelik, son dönemde gittikçe artan kadına şiddetin devamlı olarak takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparak "Bunun bir siyasetin üzerine düşen kısımları var tabii kültürel, ahlaki duyarlılıkların artırılması için yapılması gerekenler var. 75 maddelik bir eylem planı ortaya kondu. Parti olarak önemsiyoruz. Devlet içerisindeki kurumların görüşleri alınarak bu noktada ortaya konulmuş bir eylem planıdır. Bu konu sürekli takip etmemiz gereken bir konu" ifadelerini kullandı.

"Her şeye rağmen İran, AB ile masaya oturuyordu"

Sözcü Çelik, ABD'nin geçtiğimiz günlerde öldürdüğü İranlı general Kasım Süleymani'ye ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin "Süleymani'nin suikast sonucu öldürülmesi Orta coğrafyadaki denklemi doğrudan oluşturacak sonuçlar doğurdu. Irak sahası yüksek tansiyonun güçlü olduğu bir sahaydı. Bu saldırı ile şiddetin daha fazla olduğu bir safhaya geçirmiştir. Her şeye rağmen İran, AB ile nükleer anlaşma için masaya oturuyordu. Hem Irak'ın hem bölgenin hem de dünyanın güvenliği açısından tehdit oluşturacak bir durum tetiklenmiştir. Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu itidal çağrısı son derece önemlidir" şeklinde konuştu ve bölgede sakinlik çağrısında bulundu.

"Libya'daki hükümet BM kararına dayanıyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Libya'yla yapılan anlaşmaya da değinerek "2015 yılında Fas'ta gerçekleştirilen görüşme sürecinde Libya ile anlaşma imzalanmıştı. Libya'daki Saraç hükümeti BM kararına dayanan meşru hükümettir. BM'nin meşru kabul ettiği yapıyı destekliyoruz. Meşru olan bir hükümetin daveti üzerine bölgede bulunacağız. Kimseyle çatışmak için orada değiliz. Libya'da Meşru yapıyı korumak ve hukuk içerisinde hareket etmek isteyen unsurlara Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitim verilecektir" dedi.

Yorumlar (0)