Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama

Kahramanmaraş'a bağlı Pazarcık ilçesinden geçen petrol boru hattında meydana gelen patlama sebebiyle Kahramanmaraş-Gaziantep kara yolu ulaşıma kapatıldı. BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, yangının tamamen söndürüldüğü belirtildi.

GÜNDEM 18.01.2022, 22:47 19.01.2022, 02:04
Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında patlama

Kar yağışının etkisini gösterdiği Pazarcık ilçesine bağlı olan Narlı Mahallesi'ndeki petrol boru hattında an itibarıyla belirlenemeyen bir sebeple patlama yaşandı.

Patlamanın akabinde çıkan yangın, kara yoluna da sıçradı. Yangın sebebiyle bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi, kara yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

"Durum kontrol altında"

Vali Ömer Faruk Coşkun, basın mensuplarına, yangının patlama sonucunda oluştuğunu ifade etti.

Patlamanın sebebinin araştırıldığını aktaran Coşkun, "Patlamanın sebebi şu an için belli değil. Petrol akımı durduruldu. Yangın kontrol altına alınmak üzere. Boruda petrol olduğundan dolayı yangını kontrollü şekilde sürdürüyoruz. Yerleşim yerlerini riske atan bir durum yok. Kısa süre içinde yangın söndürülecek." şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ise şöyle konuştu:

"İlçemize 18 kilometre uzaklıkta meydana gelen bir olay. Yangının kontrollü bir şekilde sabaha kadar sürmesi bekleniyor. Bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum."







Yorumlar (0)