Kadın haklarına yeni düzenlemeler geliyor

İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kadın haklarının korunması amacıyla yeni bir düzenlemenin hazırlanarak uygulamaya konulacağını söyledi.

GÜNDEM 21.03.2021, 12:54 22.03.2021, 09:40
Kadın haklarına yeni düzenlemeler geliyor

Bugüne kadar kadınların toplum içerisinde daha fazla güçlendirilmesi adına önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden İstanbul Sözleşmesi’nden daha kapsamlı bir reforma imza atılacağını belirtti.

“Güçlü Türkiye’yi güçlü kadınlarla inşa edebiliriz”

Kadınların her alanda güçlenmesinin sağlayarak Türkiye’nin gücüne güç katılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Son 18 yılda her alanda kadınların güçlenmesi, refahının ve güvenliğinin sağlanması noktasında önemli çalışmalar yaptık. Başta eğitim ve seçilme hakkı olmak üzere pek çok konuda çifte standart olmaması amacıyla devrim niteliğinde yenilikler getirdik. Kadınlarımızın önündeki engelleri teker teker kaldırdık" dedi.

“Yeni düzenlemeler geliyor”

Türkiye’de kadın haklarının iyileştirilmesi ve kadınların güçlendirilmesi amacıyla yeni düzenlemeler getirileceğini dile getiren Fahrettin Altun, “Kadına şiddete karşı iç hukukumuzda yaptığımız önemli değişiklerle mücadele ediyoruz. Bundan sonra da yeni düzenlemelerle kadınlarımıza sağlanan hakları daha da pekiştireceğiz” diye konuştu.

“Taklit yapıyorlar”

Türkiye’de daha önce kadınların başörtüsü üzerinden ayrımcılığa tabi tutulduğunu kaydeden Altun, aynı zihniyetin bugün kadın hakları üzerinden taklit yapmalarının samimiyetten uzak bir yaklaşım olduğunu aktardı.

Altun, “Türkiye’nin tarihi batılı zihniyetlerle yasaklar ve çifte standartlarla doludur. Demokrasi adına bunlar bu ülkenin başbakanını astılar. Laiklik adına bu ülkenin evlatlarının eğitim hakkını ellerinden aldılar. Tüm bunların sorumluları kendileri değilmiş gibi utanmadan demokrasi savunuculuğu yapıyorlar. Eğer siz samimiyseniz önce kendi içinizdeki tecavüzlere ve tacizlere ses çıkartırsınız. Terörle aranıza mesafe koyarsınız. Geçmişte yaptıklarınız için çıkıp milletten özür dilersiniz” diye konuştu.

Yorumlar (0)