Kaçışları bile lüks!

"Gücü elinde tutma, istedikleri yere ulaşma, dilediğini elde etme ve lüks yaşam sürme" sefası için mücadele ederek 15 Temmuz'da büyük ihanete kalkışan FETÖ'cüler, kaçarken bile lüksten ödün vermiyor.

GÜNDEM 16.09.2020, 11:02 17.09.2020, 16:14
Kaçışları bile lüks!

Yaşayabilmek ve çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için içsavaş ve çatışmaların yaşandığı ülkelerinden Avrupa'ya kaçmaya çalışan düzensiz sığınmacılar, kapasitesinin katlarca üstünde bindikleri lastik botlarla serin sularda ölüm kalım savaşı verirken FETÖ'cüler kaçarken bile lüksten ödün vermiyor.

Süret teknesi ile kaçış!

İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde sürat teknesiyle Yunanistan'a kaçmaya çalışan ve aralarında FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) üyesi olduğu gerekçesiyle aranan 4 zanlı ile FETÖ üyesi olmaktan yargılanan 5 sanığın da olduğu 18 kişi, süret teknesine binemeden yakalandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kısmı FETÖ'den aranan ve bir kısmı da FETÖ'den yargılanmaları devam eden bazı FETÖ'cülerin organizatörlerle anlaştıklarını belirledi. İstihbarat ekipleri, FETÖ'cülerin bir otelin önünde bulunan iskeleden sürat teknesiyle Yunanistan'ın Sisas Adası'na kaçacağı bilgisine ulaştı.

Suçüstü yapmak için doğru zamanı bekleyen jandarma ekipleri, can yelekleriyle otel önündeki iskelede bekleyen FETÖ'cülere, sürat teknesi iskeleye yaklaştığı sırada operasyon yaptı.

Jandarma ekiplerini gören süret teknesi hızla bölgeden uzaklaşırken, süret teknesine binmek üzere can yelekleriyle iskelede bekleyen 18 kişi yakalandı.

Yapılan inceleme sonucu, aralarında 5 çocuğun bulunduğu 18 kişiden R.Ç, M.G, T.T. ve R.M. hakkında yakalama kararının bulunduğu, A.G, E.Ş, İ.E, N.G. ve S.G'nin ise FETÖ üyesi olmak suçundan yargılamalarının sürdüğü tespit edildi.

Çocuklar koruma altına alınırken, zanlıların jandarmada ifadelerinin alınmasına başladı.

Jet Ski ile kaçış!

2 hafta önce (2 Eylül 2020) de İzmir ilinin Çeşme ilçesinde, 100 bin liraya satın aldıkları jet ski ile Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan 3 eski asker yakalanmış, şüphelilerin FETÖ'den yargılanmalarının devam ettiği belirlenmişti.

jet ski fetö

Jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan eski üsteğmen T.K. ile eski astsubaylar E.S. ve H.B. ifadelerinde, FETÖ'nün "inkar" taktiğine uygun olarak, "kaçma" suçlamasını reddetmişler, "gezmek için denize açıldıklarını, karşıdaki adayı Türk adası sandıklarını, jet ski'ne binmekten çok hoşlandıklarını, jet ski'yi kiralamak pahalı olduğu için kökten satın aldıklarını" ileri sürmüşlerdi.

jet ski fetö

Çeşme, Kuşadası Dikili bölgelerinde daha önce keşif yaptıkları tespit edilen üç zanlıya, neden keşif yaptıkları da sorulmuş, FETÖ'cü eski askerler ise bu soruya, "bu bölgeleri çok sevdikleri, sık sık üç arkadaş olarak buraya gelip gezdikleri, keşif amaçlarının olmadığı" cevabını vermişlerdi.

jet ski fetö

Yorumlar (0)