Josef de Souza'nın lisansı çıkmıyor!

Al Ahli ile yollarını ayıran Josef de Souza, Beşiktaş'a transfer olmuştu. Fakat Suudi Arabistan ekibi, söz konusu futbolcunun lisansı için gerekli olan belgeleri yollamıyor. 

SPOR 16.09.2020, 11:28 16.09.2020, 11:34
Josef de Souza'nın lisansı çıkmıyor!

Josef de Souza, uzun süredir maaşını alamadığı gerekçesiyle Suudi Arabistan ekibi Al Ahli'den ayrılmıştı.

Bonservisini eline alan 31 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş'ın kadrosuna dâhil olmuştu. 

Resmi sözleşme imzalayan tecrübeli futbolcunun lisansı ile ilgili sıkıntı çıktığı bildirildi. 

Josef de Souza'nın sözleşmesini haksız bir şekilde feshettiğini belirten Suudi Arabistan ekibinin, siyah-beyazlılara gereken belgeleri yollamadığı öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre, dört ay maaşını alamayan bir oyuncunun, kulübü ile olan sözleşmesini feshetme gibi bir hakkı var. 5 aydır maaşını alamadığı bilinen Brezilyalı futbolcu, bu sebeple Suudi Arabistan ekibi Al Ahli ile sözleşmesini feshetmişti.

Beşiktaş yönetimi, söz konusu sıkıntının ardından hukuk departmanına bütün belgeleri inceletti. Siyah-beyazlılar, Josef de Souza için geçici lisans çıkarmak amacıyla Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) başvurmaya yönelik karar aldı. 

Siyah-beyazlılar iki gün önce duyurmuştu

Beşiktaş, 14 Eylül günü yaptığı açıklamada, Josef de Souza ile sözleşme imzalandığını kaydetmişti.

Söz konusu açıklamada, Brezilyalı futbolcunun siyah-beyazlılara ciddi hizmetler sunacağına inanıldığı belirtilerek, söz konusu oyuncuya başarı dilekleri iletilmişti. 

31 yaşındaki futbolcu, önceden Fenerbahçe'de top koşturmuştu. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın, Josef de Souza'yı sarı-lacivertlilerde forma giydiği dönemde yakından takip ettiği ve Al Ahli'ye transfer olmasından sonra da izlemeye devam ettiği öğrenilmişti.

Yorumlar (0)