Kaçak göçmenlerin yeni taktiği: Üçerli gruplar halinde sınırdan geçiyorlar 

Taliban’ın kontrolünü artırmasıyla birlikte binlerce Afganlı Türkiye’ye ilerlemeye başladı. Kalabalık gruplar halinde geldiklerinde ülkeye giremediklerini söyleyen kaçakların yeni taktiğinin üçerli gruplar halinde sınırdan geçmek olduğu belirlendi. 

GÜNDEM 29.07.2021, 16:51 30.07.2021, 10:11
Kaçak göçmenlerin yeni taktiği: Üçerli gruplar halinde sınırdan geçiyorlar 

Taliban’ın Afganistan’daki pek çok yerleşim yerinde kontrolünü artırmasıyla birlikte binlerce Afganlı yürüyerek Türkiye’ye girmeye çalışıyor. Kaçak yollardan giriş yapmak isteyenler, toplu halde geldiklerinde çok dikkat çektikleri için üçerli gruplar halinde ülkeye giriş yapmaya çalışıyorlar.  





Yürüyerek önce İran sonra Van 

Afganistan’dan İran’a geçen ve oradan da Van’a doğru yol alan şahıslar her geçen gün artıyor. İran ve Irak sınırlarında güvenlik tedbirlerinin artırıldığı vurgulansa da düzensiz kaçak göçmenler bir şekilde Türkiye’ye giriyor. 





Günlerce süren yürüyüş yolunun ardından Türkiye’ye gelenler ise Taliban’ın Afganistan’da gücünü artırdığını, ekonominin kötü olduğunu, can güvenliklerinin olmadığını savunuyorlar. Afganlılar dikkat çekmemek için artık ülkeye üçerli gruplar halinde giriş yapıyorlar. 



Yorumlar (0)