Kabine bugün toplanıyor? Masada hangi konular var?

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının sonrasında gerçekleştireceği açıklamaları merakla bekliyor.

GÜNDEM 06.06.2022, 09:28 06.06.2022, 11:45
Kabine bugün toplanıyor? Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Beştepe'de bir araya geliyor. Kabine toplantısının en mühim hususlarından birisi, 3600 ek gösterge düzenlemesi olacak. Memur emeklileri ve memurlar konuyla ilgili verilecek son kararı bekliyor. Herkes toplantıya dikkat kesilmişken işte kabinede görüşülecek konular…

Kira fiyatlarında fahiş artışlar

Kira fiyatlarının aşağı çekilmesi adına yapılan çalışmalarda gelinen son durum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatılacak. Daha öncesinde de gündemde devamlı olarak belirtilen kira artışları 3 bakanlık tarafından uzun süredir inceleniyordu.

3600 ek gösterge

Kabine toplantısında 3600 ek gösterge konusu ile ilgili son kararın alınması bekleniyor.

Ekonomi ağırlıklı bir görüşmenin yapılacağı toplantıda masaya gelecek hususlardan birisi de fahiş fiyat artırımları. Enflasyonu aşağıya çekmek adına izlenen yolun değerlendirilmesi yapılacak.

Suriye'ye yeni askerî harekât olacak mı?

Kabine toplantısının en önemli konularından birisi de Suriye'deki terör yapılanmalarına yönelik gerçekleştirilecek askerî harekât olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geri sayım yaptığı askerî harekât öncesinde, değerlendirmeler bu kabine toplantısında gerçekleştirilecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, toplantıda askeri harekatla alakalı olarak son hazırlıklara dair bilgilendirmeler sağlayacağı belirtildi.

Asgari ücrete zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son zamanlarda verdiği müjde işaretleri, asgari ücrete zam olacağı konusundaki düşünceleri oldukça fazlalaştırdı.

Asgari ücrete zam yapılması halinde ne şekilde bir tablonun oluşacağı ve zam miktarı da kabine toplantısında gündeme gelecek.

Yorumlar (0)