Kabine bugün toplanıyor, ana gündem: Tam kapanma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplanacak olan kabine toplantısını yoğun bir gündem bekliyor.

GÜNDEM 26.04.2021, 09:23 26.04.2021, 20:48
Kabine bugün toplanıyor, ana gündem: Tam kapanma

Kabine’de ilk olarak masaya yatırılacak öncelikli başlık koronavirüs tedbirleri ve tam kapanma olacakken diğer başlıklarda ise aşı tedariki, aşılama kampanyası, Irak’ın kuzeyine başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında ve ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde soykırım açıklamaları yer alacak.

Ana gündem koronavirüs

Koronavirüs salgını, toplantıda en öncelikli gündem maddesini oluşturacak ana başlık olacakken bununla birlikte önlemlerin sıkılaştırılması, tam kapanma çağrıları ve Ramazan Bayramı'nda alınacak önlemler de detaylarıyla değerlendirilecek.

Salgınla mücadelede gelinen son durumu ise kabine üyelerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, anlatacak.

Tam kapanma masada olacak

Salgının ve buna bağlı olarak ölüm ve vaka oranlarının zirve yaptığı son dönemde tam kapana çağrıları peş peşe gelirken bu seçenekte değerlendirilecek ayrıca Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri de kabineye iletilecek.

Koronavirüs aşısı

Türkiye’de 21 milyon dozdan fazla aşılamanın yapıldığı ve aşı kampanyasında gelinen durumun hangi aşamada olduğu ve aşı tedariki de masaya yatırılacak bir diğer önemli başlık olacak.

Öte yandan yerli aşı çalışmalarındaki son durumda kabinede konuşulacak konular arasında yer alacak.

Diğer gündem konuları

Diğer gündem konuları arasında ise ABD ve AB ile ilişkiler, Mısır ile gelinen süreç, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz başlıkları ile ABD Başkanı Biden’ın 1915 olayları hakkında yaptığı konuşma ve Irak2ın kuzeyine başlatılan harekâtlar bulunacak.

Toplantı sonrası alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından halka duyurulacak.

Yorumlar (0)